Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Τούρτα Σοκολατίνα


7
0


Μερίδες: 12-15
Χρόνος ετοιμασίας: 777 '
Χρόνος ψησίματος:  '
User Photo vaneca vaneca
είναι μια πολύ ωραία και νόστιμη τούρτα την οποία μου έμαθαν όταν ήμουν πολύ μικρή :D
Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (7 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

Παντεσπάνι σοκολάτα

Για την κρέμα και την επικάλυψη:

  • 4 φλ. κρέμα γάλακτος (όχι με λίγα λιπαρά) περίπου 700 γρ.
  • 1/4 φλ. φρέσκο βούτυρο
  • 1/4 φλ. ζάχαρη
  • 600 γρ. κουβερτούρα (όσο γίνεται καλύτερη)
  • 1/3 φλ. κονιάκ ή ρούμι
  • 2 κ.γ. άρωμα βανίλιας

Για το σιρόπι:

  • 1/2 φλ. νερό
  • 4 κ.σ. ζάχαρη
  • 4 κ.σ. κονιάκ ή ρούμι

Κρέμα:

Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα

Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αρχίζει να βράζει η κρέμα.

Προσθέτουμε τα 550 γρ. από τα 600 της κουβερτούρας και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως και να ομογενοποιηθεί. Η φωτιά μας πρέπει να είναι χαμηλή.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το κονιάκ και τη βανίλια και ανακατεύουμε.

Ξεχωρίζουμε ένα φλιτζάνι από την κρέμα και το κρατάμε στην άκρη. Βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα σε ένα μπολ, την αφήνουμε να κρυώσει, την σκεπάζουμε και τη βάζουμε στο ψυγείο.

Στο μεταξύ, βάζουμε την κρέμα που κρατήσαμε ξανά στο κατσαρολάκι και προσθέτουμε τα υπόλοιπα 50 γρ. κουβερτούρας. ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και την βάζουμε σε άλλο δοχείο. Αυτή η κρέμα θα χρησιμεύσει ως επικάλυψη.

Βάζουμε και αυτή την κρέμα στο ψυγείο και τις αφήνουμε για 6 ώρες έως μία μέρα.

Σιρόπι:

Ζεσταίνουμε τη ζάχαρη με το νερό, προσθέτουμε το κονιάκ και το αφήνουμε να βράσει για λίγο.


Τούρτα:
(Αφού έχει κρυώσει καλά η κρέμα)

Βγάζουμε από το ψυγείο την πολλή κρέμα και την χτυπάμε για να γίνει σφιχτή σαν σαντιγύ

Βρέχουμε τα παντεσπάνια (από την πορώδη μεριά τους) με το σιρόπι.

Βάζουμε το ένα παντεσπάνι με τη βρεγμένη πλευρά προς τα πάνω.

Βάζουμε τα 3/4 περίπου της κρέμας πάνω στο παντεσπάνι, την απλώνουμε και βάζουμε από πάνω το άλλο παντεσπάνι, με τη βρεγμένη πλευρά προς τα κάτω.

Παίρνουμε τη σκούρα κρέμα και τη ζεσταίνουμε λίγο, να μπορεί να απλωθεί. Την απλώνουμε πάνω στο παντεσπάνι μας.

Το υπόλοιπο 1/4 της κρέμας το χρησιμοποιούμε για να καλύψουμε τα πλαϊνά.

Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο και την αφήνουμε για τουλάχιστον 5 ώρες.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.