Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Τούρτα Σοκολάτας


10
0


Μερίδες: 8-10
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 180 '
User Photo Marimar Marimar

Χρόνος μαγειρέματος = χρόνος αναμονής

Α! Θα γλείφετε τα δάκτυλα σας!

Ετικέτες:Γλυκό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (10 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

Υλικά για την κρέμα

 

1½ λίτρο φρέσκα κρέμα

1 ποτήρι ζάχαρη άχνη

6 κουταλιές της σούπας κακάο

6 κουταλιές της σούπας drinking chocolate

2 κουτιά μπισκότα «Παπαδοπούλου»

λίγο κονιάκ

λίγο γάλα

 

 

Γαρνιτούρα

 

1 σοκολάτα “CRUNCH” λευκή

Maltesers /Caprice (πουράκια)

Για την κρέμα

 

Βάζεις τη φρέσκα κρέμα σένα μπολ και τη χτυπάς στο μίξερ για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα την άχνη, το κακάο, το drinking, το κονιάκ και το γάλα. Το χτυπάς πάρα πολύ καλά μέχρι να γίνει μια σφιχτή κρέμα.

Παίρνεις τα μπισκότα και τα τοποθετείς στη βάση του πυρέξ μέχρι να την καλύψει. Βάζουμε από πάνω μια στρώση κρέμα, μετά από πάνω πάλι μια 2η στρώση μπισκότα, ξανά μια άλλη στρώση κρέμα και το κάνεις και 3η φορά. Αφού τελειώσεις το βάζεις στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες και μετά βάζεις από πάνω τη γαρνιτούρα.

 

Για την γαρνιτούρα

Σ’ ένα μπρίκι βάζεις 4 κουταλιές σ. φρέσκα κρέμα και κόβουμε σε κομματάκια τη σοκολάτα (λευκή) και τα αφήνουμε να λιώσουν σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν λιώσει το περιχύνουμε πάνω από την κρέμα μ’ ένα κουτάλι για να πέφτει από πάνω σαν γραμμές ασύμμετρες. (σκοπός είναι να φαίνεται από κάτω η σοκολάτα). Και γαρνίρουμε από πάνω με maltesers και πουράκια. 

 

 

 

Διατηρείται στο ψυγείο.

 

 

 

Σχόλια

User Photo Marimar Marimar
2009-07-09 08:09:33
-Mei-ko γειά σου, οχι δεν θέλουν βρέξιμο γιατί θα υγρανθούν από την κρέμα. -mariana όντως είναι κόλαση!!!!
User Photo mariana mariana
2009-07-09 03:15:42
Κόλαση!!
User Photo Mei-ko Mei-ko
2009-07-07 22:50:26
Τα μπισκότα δεν χρειάζονται καθόλου βρέξιμο πριν τα βάλουμε στο πυρέξ?

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.