Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Τουρτα μπλακ φορεστ


8
0


Μερίδες: 15
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo kritikia kritikia

Μια συνταγη του Στ.Παρλιαρου απο τα δικα μου χερακια!!!!

Ετικέτες:τουρτα Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Πάστες
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (8 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

Παντεσπάνι

125γρ ζαχαρη κρυσταλικη
125γρ αλευρι(κοσκινισμενο)
5 αυγα
30γρ κακαο(κοσκινισμενο)

Σιροπι

150γρ ζαχαρη
125γρ νερο
100γρ λικερ κερασι/βυσσινο η ρουμι μαυρο

Γεμιση

600γρ κρεμα γαλακτος
60γρ ζαχαρη αχνη
200 γρ βυσσινα η μαυροκερασα
μαρμελαδα βατομουρο η μαυρο κερασια

Γαρνιτουρα
Μια πλακα σοκολατα γαλακτος
150γρ κουβερτουρα ξυσμενη

Ξεκιναμε το παντεσπανι μια μερα πριν για να δεσει καλυτερα.Χτυπαμε σε δυνατη ταχυτητα τα αυγα μαζι με τη ζαχαρη μεχρι να αφρατεψει.Στη συνεχεια ριχνουμε το αλευρι και το κακαο και το ανακατευουμε με τη σπατουλα εως οτου δεθουν ολα τα υλικα μαζι.Το ριχνουμε σ΄ενα αλευρομενο ταψι διαμετρου 26 εκ και το βαζουμε στο φουρνο για μιση ωρα στους 170 βαθμους.Οταν κρυωσει το βαζουμε στο ψυγειο μεχρι την επομενη μερα.
 Βαζουμε σε μια κατσαρολιτσα το νερο και τη ζαχαρη και το ανακατευουμε.Το αφαιρουμε απο την φωτια οταν εχει λιωσει η ζαχαρη.Μολις κρυωσει προσθετουμε μεσα στο σιροπι το λικερ η το ρουμι και το ανακατευουμε.
  Σ'ενα μπολ ριχνουμε την κρεμα γαλακτος μαζι με την ζαχαρη  και χτυπαμε σε δυνατη ταχυτητα. 
 Κοβουμε το παντεσπανι σε τρεις φετες. Παιρνουμε το              1ο παντεσπανι και μ'ενα πινελακι το βρεχουμε με σιροπι.Μετα το αλειφουμε με τη μαρμελαδα εως οτου καλυψει την επιφανεια. Παιρνουμε το 2ο παντεσπανι το βρεχουμε με σιροπι ριχνουμε αρκετη απο την κρεμα που φτιαξαμε και ριχνουμε απο πανω τα βυσσινα η τα κερασια. Τελος παιρνουμε το 3ο παντεσπανι το βρεχουμε,ριχνουμε την κρεμα και πασπαλιζουμε και γυρω γυρω απο την τουρτα.
 Για το γαρνιρισμα παιρνουμε την κουβερτουρα στα χερια μας και την κολλαμε γυρω γυρω στην τουρτα.Παιρνουμε το εργαλειο κοπης τυριου που κανει φλουδες την παρμεζανα και με την ιδια διαδικασια χρησιμοποιουμε την πλακα σοκολατας που πρεπει να ειναι εκτος ψυγειου και κανουμε ροδελες η φλουδες και τις τοποθετουμε επανω στην τουρτα .
 Την υπολοιπη κρεμα την βαζουμε στο κορνε και κανουμε ροζεδες γυρω γυρω απο την τουρτα.Χιονιζουμε με ζαχαρη αχνη την τουρτα και ειμαστε ετοιμοι!!!!  χρονια πολλα στον εορταζοντα η στην εορταζομενη!!!

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.