Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Τούρτα Μόκκα


3
0


Μερίδες: 12-15
Χρόνος ετοιμασίας: 60 '
Χρόνος ψησίματος:  '
User Photo ADAM ADAM
Τούρτα Μόκκα σε πυρέξ
Ετικέτες:γλυκό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Κέικ
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (3 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 1 Ερμόλ
  • 1 παντεσπάνι γεύση σοκολάτα
  • 1 κρέμα κακάο Γιώτης
  • 1 λίτρο γάλα (περίπου)
  • 3/4 φλυτζανιού καφέ λικέρ
  • 4 κουταλιές Νες Καφέ
  • 2 χούφτες αμύγδαλα καβουρδισμένα
  1. Ανακατεύουμε το λικέρ του καφέ με 1 κουταλιά της σούπας νες καφέ, να διαλυθεί καλά ο καφές.
  2. Τοποθετούμε σε πιατέλα τη βάση από το παντεσπάνι και βράχουμε καλά με, όχι περισσότερο από το μισό διάλλειμα του λικέρ.
  3. Φτιάχνουμε την κρέμα κακάο σύμφωνα με τις οδηγίες. Απλώνουμε μια καλή στρώση πάνω στο παντεσπάνι και τοποθετούμε από πάνω το άλλο κομμάτι από το παντεσπάνι , το οποίο βρέχουμε και αυτό με το λικέρ.
  4. Χτυπάμε καλά στο μίξερ την Ερμόλ με το υπόλοιπο γάλα, σύμφωνα με τις οδηγίες, μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε σιγά σιγά τον καφέ, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα. Δοκιμάζουμε τη γεύση να μην πικρίσει πολύ.
  5. "Ντύνουμε" την τούρτα ομοιόμορφα με τη σαντυγί και καρφώνουμε πάνω στην επιφάνεια καβουρδισμένα αμύγδαλα. Την τοποθετούμε στο ψυγείο και την αφήνουμε για τουλάχιστον 6 ώρες. Το καλύτερο θα ήταν να τη σερβίρουμε την επόμενη ημέρα.
  6. Μπορείτε να αντικαταστείσετε την κρέμα κακάο με άνθος αραβοσίτου έτσι ώστε να γίνει πιο ελαφριά.
Καλή επιτυχία.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.