Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Τούρτα με τορτίγιας


13
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 60 '
User Photo StrangeEmily StrangeEmily

Μια αλμυρή τούρτα με τορτίγιες, μανιτάρια και καλαμπόκι.

 

 

Αυτή τη συνταγή την εμπνεύστηκα μια μέρα που ήθελα να κάνω λαζάνια και βαριόμουν να πάω στο σούπερ μάρκετ. Είδα πως μου είχε μείνει μια συσκετυασία τορτίγιες των έξι και σκέφτηκα να κάνω με τις τορτίγιες ό,τι και με τα λαζάνια.

 

(Νόμιζα αρχικά ότι ήταν πολύ πρωτότυπη η ιδέα μου αλλά με είχαν προλάβει άλλοι στο δίκτυο -ή και αλλού-, όπως διαπίστωσα αργότερα στο google) :0(

Ετικέτες:αλμυρή τούρτα, τορτίγιες, μανιτάρια, καλαμπόκι, μεξικάνικη πίτα Διατροφή:Vegeterian
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Λαχανικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (13 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

6 μεγάλες τορτίγιες

450 γρ. μανιτάρια σε φέτες

340 γρ. καλαμπόκι βρασμενο

1 μεγάλο κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

1 ιπεριά φλωρίνης

1 μεγάλη ντομάτα σε κομμμάτια

250 γρ. κρέμα γάλακτος

200 γρ. γιαούρτι πρόβειο

μία πιπεριά ξερή καφτερή ψιλοκομμένη χωρίς τους σπόρους

200γρ. γραβιέρα τριμένη

1 αυγό

αλάτι, πιπέρι

λάδι

μοσχοκάρυδο

μισό ποτήρι κρασί ή ποτό

 

Τσιγαρίζουμε σε βαθύ τηγάνι το σκόρδο με το κρεμμύδι και την πιπεριά φλωρίνης για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και αφήνουμε να σωθεί το ζουμί τους για 5-10 λεπτά. Τότε σβήνουμε με κρασί ή ποτό και προσθέτουμε τη ντομάτα,το καλαμπόκι, την πιπερίτσα, το αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο. Αφήνουμε να σιγοβράσει το μίγμα για άλλα 10 λεπτά και μετά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι και αφήνουμε σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας άλλα 5 λεπτά.

Βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 150 γρ. γραβιέρα και ανακατεύουμε.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Στρώνουμε σε λαδωμένο στρογγυλό πυρέξ ή ταψάκι την πρώτη τορτίγια και απλώνουμε πάνω της περίπου 5 κουταλιές της σούπας από το μίγμα.

Απλώνουε από πάνω τη δεύτερη τορτίγια και βάζουμε άλλες 5 κουταλιές από το μείγμα μας. Όταν σωθεί το μείγμα και βάλουμε και την τελευταία τορτίγια, ανακατεύουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος με το αυγό κα το υπόλοιπο τυρί και τα ρίχνουμε από πάνω.

 

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε φούρνο για 20 λεπτά. Αφαιρουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά.

 

Αφήνουμε τουλάχιστον 20 λεπτά να κρυώσει καλά και κόβουμε ακτινωτά τα κομμάτια όπως στις τούρτες.

Σχόλια

User Photo apapsa apapsa
2009-06-27 17:01:05
Καμιά ιδέα δεν είναι πρωτότυπη τη σήμερον ημέρα, αγαπητή Strange, όπως διαπιστώσαμε με την "Φέτα με Νουτέλα"... Οϊμέ...

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.