Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Τουρσάκι για τσίπουρο και κρασί


9
0


Μερίδες: πολλές
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 0 '
User Photo IRENE IRENE
Ένα νόστιμο πικάντικο μεζεδάκι για το τσιπουράκι, το ουζάκι ή το κρασάκι δίπλα στο τζάκι!!!
Ετικέτες:αλμυρό Διατροφή:Χαμηλών θερμίδών
Κατηγορίες:Ορεκτικά / Λαχανικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (9 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1,5 κιλό πράσινες ντομάτες
5-6 καρότα
2-3 κλωνάρια νοντρό σέλινο
1/2 κομμάτι κουνουπίδι
3-4 σκελίδες σκόρδο
νερό
αλάτι

1 μεγάλη γυάλα που να κλείνει καλά
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά. Τα τεμαχίζουμε σε μεγάλα κομμάτια (τις ντομάτες στα 4 τα καρότα στα 2 και το κουνουπίδι σε μικρές φουντίτσες)

Τα τοποθετούμε στριμωγμένα μεσα στη γυάλα, με όποια σειρά θέλουμε και ανάμεσα το σκόρδο.

Σε ένα μπωλ φτοιάχνουμε την άλμη μας. Βάζουμε 1 - 1,5 λίτρο νερό και προσθέτουμε τόσο αλάτι όσο χρειάζεται για να επιπλεύσει ένα ωμό αβγό.Μόλις φανεί η άκρη του αβγού στην επιφάνεια τότε η άλμη είναι έτοιμη.

Μετράμε τόσα ποτήρια άλμη για να καλύψουμε τα μισά λαχανκά. Γεμίζουμε την υπόλοιπη  γυάλα μας με σκέτο νερό.

Πριν την κλείσουμε προσθέτουμε στην επιφάνεια λίγο λάδι.

Το τουρσάκι μας θα είναι έτοιμο περίπου σε 3 εβδομάδες.

Καλοφάγωτο και καλό πιώμα!!!!

Σχόλια

User Photo mariana mariana
2010-10-19 20:16:41
Τέλειο!!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.