Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Τορτελίνια με μανιτάρια και μπέικον


7
0


Μερίδες: 2-4
Χρόνος ετοιμασίας:  '
Χρόνος ψησίματος: 20 '
User Photo travellinglight travellingli ght

Ένα πολύ απλό (και κάπως μεθυσμένο) πιάτο για τεμπέληδες. Μη σας ψαρώσει αυτό το τορτελίνια ολικής άλεσης, δεν είναι υγιεινή συνταγή -μακριά από μας-, απλώς νομίζω τα συγκεκριμένα τορτελίνια είναι πιο νόστιμα. Εννοείται ότι η συνταγή μπορεί να εκτελεστεί και με άλλα ζυμαρικά (τορτελίνια ή μη).

Ετικέτες: Κατηγορίες:Ζυμαρικά & Ρύζι / Ζυμαρικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (7 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • ένα πακέτο τορτελίνια ολικής άλεσης με τυρί
  • μια κονσέρβα μανιτάρια κομμένα
  • πέντε φέτες μπέικον (ψιλοκομμένο ή χοντροκομμένο, ανάλογα με το γούστο του καθενός)
  • λίγο τυρί ένταμ κομμένο σε κυβάκια
  • λίγο ελαιόλαδο
  • ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • αλάτι, πιπέρι
  • ένα ποτήρι λευκό κρασί για τη σάλτσα
  • Βράζουμε τα τορτελίνια (ξέρετε τώρα, νεράκι στην κατσαρόλα, μόλις βράσει ρίχνουμε τα τορτελίνια και τα βγάζουμε όταν στέκονται ακόμα - συνήθως σε 12 με 15 λεπτά) και τα σουρώνουμε. Στο σουρωτήρι, τα αφήνουμε για λίγο κάτω από το νερό της βρύσης για να μην κολλήσουν.
  • Όσο βράζουν τα τορτελίνια, σε μια δεύτερη κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το μπέικον. Προσέχουμε να ανακατεύουμε για να μη μας κολλήσει. Μόλις ροδίσει πετάμε μέσα και τα μανιτάρια (επίσης ξέρετε τώρα, τα μανιτάρια όχι όπως τα βγάλαμε από την κονσέρβα, αλλά ξεπλυμένα και σουρωμένα) και ανακατεύουμε διαρκώς.
  • Προσθέτουμε το μισό ποτήρι κρασί, αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό και το αφήνουμε να πάρει μια βράση. Μετά, βάζουμε και το υπόλοιπο κρασί και ανακατεύουμε καλά. Κλείνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα τορτελίνια μέσα στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε και πάλι. Ρίχνουμε, τέλος, το ένταμ και, όπως μαντέψατε, ανακατεύουμε άλλη μία. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.
  • Για έξτρα θερμίδες, τρίβουμε και λίγο γκούντα πάνω από τη μακαρονάδα μας.
  • Σβήνουμε τον πόνο μας για την αποτυχία του φαγητού ή γιορτάζουμε τη χαρά μας για την επιτυχία του φαγητού με το υπόλοιπο μπουκάλι κρασί.

Σχόλια

User Photo travellinglight travellingli ght
2009-06-07 15:34:54
Πολύ καλή πρόταση, Swedish Chef! Είναι που η δική μου μαγειρική εξακολουθεί να είναι φοιτητική και αγνοεί παντελώς τέτοιους απλούς αλλά γκουρμέ παράδρομους χάριν τεμπελιάς... :ο)
User Photo Swedish Chef Swedish Chef
2009-06-03 16:07:36
Σε όσους αρέσουν τα τορτελίνια προτείνω να δοκιμάσουν τη φρέσκια εκδοχή τους - θα τη βρείτε στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ. Μεγάλη διαφορά στη γεύση.

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.