Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Τηγανιτο ρυζι της Εβελιν


4
0


Μερίδες: 6
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo κλαρα κλαρα

Τη συνταγη μου την εμαθε μια φιλη απ τη Σιγκαπουρη και τη φτιαχνω οταν εχω χρονο

Ετικέτες:κινεζικο Διατροφή:Χαμηλών λιπαρών
Κατηγορίες:Ζυμαρικά & Ρύζι / Ρύζι
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (4 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 ποτηρι ρυζι (μακρυκοκο)
1καροτο(κομενο σε κυβακια)
1 κονσερβα με αναμικτα λαχανικα(θα βρειτε στο σουπερ-μαρκετ στα κινεζικα)
1/2 φλυτζανι ψιλικομενα μανιταρια
2 κρεμυδακια φρεσκα 
1/2 κρεμυδι ξερο
2 σκελιδες σκορδο
1 φλυτζανακι ελαιολαδο
απο1 κουταλια πιπερια(κιτρινη,κοκινη,πρασινη)
1φλυτζανι μοσχαρι(κομενο σε πολυ λεπτες λωριδιτσες)
1 φλυτζανι γαριδες (καθαρισμενες και κομενες)
σογια ςως
1 αυγο (προαιρετικα)

βραζω το ρυζι και μετα το ξεπλενω καλα και το αφηνω στο σουρωτηρι να στεγνωσει
(ολα τα υλικα που θα ετοιμασω πρεπει να ειναι στεγνα)
βαζω το λαδι στο γοουοκ και τηγανιζω το κρεμυδι με το μοσχαρι και το καροτο (αταν χρειζεται κατα διαστηματα χαμηλωνω τη θερμοκρασια για να ψηθουν καλυτερα καποια λαχανικα )
συνεχιζω με τα αναμικτα λαχανικα ανακατευοντας με ξυλινη κουταλα και βαζοντας τμηματικα τα υπολοιπα στο τελος βαζω τις γαριδες και μετα απο 4 λεπτα περιπου το ρυζι 
ανακατευω πολυ καλα και μετα σβηνω με σογια(περιπου 1 φλυτζανακι)
αποφευγω το αλατι γιατι η σογια ειναι αλμυρη
τελειωνω με ενα χτυπημενο αυγο
Συνοδευω με ψητο σολομο!!!

Σχόλια

User Photo konstadia konstadia
2009-09-16 22:05:40
το 5 ειναι λιγο το προτεινω ανεπιφυλακτα

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.