Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Τηγανίτες με μούρα


1
0


Μερίδες: 5
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 10 '
User Photo vch vch
Περπατώντας στα δάση εδώ γύρω, βρίσκεις πολλά μούρα σπαρμένα παντού. Έτσι είπα να βάλω κάτι με μούρα..

Εύκολο και συνάμα καλοδεχούμενο..

Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Πρωινά - Γρήγορα γεύματα / Κρέπες
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (1 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 2 αυγά
  • 1 φλ. αλεύρι μαλακό
  • 1 ½ φλ. γάλα
  • 2 κ/λια ζάχαρη
  • 4 κ/λια λάδι
  • 1 κ/κι μπέκιν πάουτερ
  • 1 κ/κι αλάτι
  • 4 κ/κια ξύσμα λεμονιού
  • 1 φλ. φρέσκα μούρα ή κατεψυγμένα
Χτυπάμε τ’ αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε το γάλα και το ξύσμα. Ανακατώνουμε και μετά προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέκιν και το αλάτι.

Προσθέτουμε τελευταία τα μούρα.

Λαδώνουμε το τηγάνι και ρίχνουμε 2-3 κουταλιές για την κάθε τηγανίτα.

Ψήνουμε από τις δύο πλευρές και τις σερβίρουμε.

 

Πάνε με σιρόπι από μούρα ή maple (σφένδαμνο).

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.