Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Τηγανίτες με ινδική καρύδα


11
0


Μερίδες: 24
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 15 '
User Photo apapsa apapsa
Τώρα που έχω χρόνο είπα να φτιάξω ένα ελαφρώς χρονοβόρο πρωινό για τον μικρό Cooky, που δεν είχε ξαναδοκιμάσει pancakes. Φυσικά, δεν ήθελε ούτε να τις δει στα μάτια του μέχρι που έπεσε το σιρόπι σοκολάτας :-)
Ετικέτες:pancakes, πάνκεικς, maple sirup, μέλι, σιρόπι, ινδοκάρυδο, coconut Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Πρωινά - Γρήγορα γεύματα / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (11 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1/4 φλυτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 κούπες ινδική καρύδα

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1/4 φλυτζανιού μαύρη ζάχαρη

400 ml γάλα καρύδας

3 αυγά

λίγο βούτυρο για τηγάνισμα
Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι, την καρύδα, το αλεύρι και την ζάχαρη.

Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά.

Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μικρότερο μπολ.

Ρίχνουμε περίπου 1/3 του φλυτζανιού από το μίγμα με την καρύδα στα αυγά. Ανακατεύουμε και γρήγορα τα ξαναρίχνουμε στο μεγάλο μπολ. Ανακατεύουμε καλά.

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και χαμηλώνουμε την φωτιά. Ρίχνουμε λίγο βούτυρο και μόλις κάψει ρίχνουμε δυο κουταλιές από το μίγμα και περιμένουμε μέχρι να χρυσίσει η κάτω πλευρά της τηγανίτας. Αναποδογυρίζουμε με μια σπάτουλα και ψήνουμε και την άλλη πλευρά. Βγάζουμε από το τηγάνι και συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες τηγανίτες.

Σερβίρουμε με μέλι (και κανέλα), maple sirup, σιρόπι σοκολάτας.

Σχόλια

User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2012-08-15 12:02:00
Το πιο ενδιαφέρον για μένα ήταν που στην τελευταία (της φωτογραφίας) βάλαμε λίγη μαύρη ζάχαρη από την πάνω μεριά και όταν την γυρισαμε και πήγε από κάτω, η ζάχαρη έλιωσε και έγινε σαν σιρόπι-καραμέλα. :)

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.