Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Τηγανιά Χοιρινή


16
0


Μερίδες: 6
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 50 '
User Photo ΜΗΤΣΟΣ ΜΗΤΣΟΣ
Τηγανιά που προέκυψε μετα από πολλές δοκιμές υλικών και γεύσεων.
Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Χοιρινό
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (16 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 1 Κιλό Χοιρινό για τηγανιά (π.χ. μπούτι)
  • Ελαιόλαδο να "γλείφει" τον πάτο πλατιάς κατσαρόλας (βλ. φωτό)
  • 1/2 φλυτζανάκι του καφέ Τσίπουρο
  • 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί (μοσχάτο ή γλυκό Σαμιώτικο)
  • 1 κ.σ. κοφτή πάπρικα πίτμεντον (καπνιστή)
  • 1 κ.σ. μουστάρδα (καυτερή-πικάντικη)
  • 1 στημένο πορτοκάλι (τον χυμό)
  • Αλάτι, μαυροπίπερο, ρίγανη



  • Σωτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κομμάτια του χοιρινού  μέχρι να πάρουν χρώμα, περίπου 10 λεπτά
  • Σβήνουμε με το τσίπουρο και αφήνουμε να εξατμιστεί το οινόπνευμα
  • Διαλύουμε την μουστάρδα στο χυμό πορτοκαλιού και το ρίχνουμε στο χοιρινό
  • Ρίχνουμε το αλάτι, το μαυροπίπερο και την πάπρικα
  • Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε το σκεύος και χαμηλώνουμε στο μισό τη "φωτιά"
  • Ελέγχουμε περιοδικά τα υγρά για τα επόμενα 20 λεπτά
  • Όταν μειωθούν τα υγρά δυναμώνουμε την φωτιά και σε λίγο ρίχνουμε το κρασί
  • Αφού εξατμιστεί το οινόπνευμα σκεπάζουμε το σκεύος και χαμηλώνουμε στο μισό
  • Για τα επόμενα 20 λεπτά ελέγχουμε τα υγρά για να μείνουν τόσα, όσα χρειάζονται σύμφωνα με το συνοδευτικό μας (ρύζι, πουρές κλπ)
  • Αν θέλουμε ξηροψημένη τηγανιά, αφήνουμε να τηγανιστούν για λίγο τα κομμάτια του κρέατος και στο τέλος ρίχνουμε τη ρίγανη και σερβίρουμε.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.