Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Τηγανιά με χυλοπίτες


11
0


Μερίδες: 6
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo mima mima

Όταν κάνεις δίαιτα και ακούς αυτή την συνταγή, πρέπει να την μοιραστείς, να την δοκιμάσει και κανένας άλλος, μέχρι να μπορέσεις να την δοκιμάσεις και εσύ

Ετικέτες:αλμυρό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Χοιρινό
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (11 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1/2 κιλό χυλοπίτες
3/4 χοιρινή σπάλα
250 γρ. χοιρινή λάπα
αλάτι
πιπέρι
250 γρ. ξερή μυζήθρα (κρητική αν βρούμε)
ελαιόλαδο

Πλένουμε το χοιρινό και στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Το κόβουμε σε μικρές μπουκίτσες και το βάζουμε στο τηγάνι, χωρίς το λάδι, να βγάλει τα νερά του. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε. Το ανακατεύουμε κάπου κάπου μέχρι να αλλάξει χρώμα. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το πιπέρι και σκεπάζουμε πάλι για να τηγανίζεται το κρέας σε χαμηλή φωτιά, για να γίνει τρυφερό.
Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό και αλάτι να βράσει, για να φτιάξουμε τις χυλοπίτες.
Τρίβουμε την μυζήθρα για να είναι έτοιμη.
Βράζουμε τις χυλοπίτες (αλ ντέντε) και τις σουρώνουμε. Δεν ξεχνάμε το κρέας το ανακατεύουμε να ψηθεί καλά.
Χωρίζουμε τις χυλοπίτες, μέσα στο τρυπητό σε τρία μέρη. Σε ένα πυρέξ, στρώνουμε χυλοπίτες και από πάνω απλώνουμε μυζήθρα. Ξανά χυλοπίτες, μετά μυζήθρα και την τρίτη στρώση το ίδιο (η τελευταία στρώση θα είναι μυζήθρα).
Όταν το κρέας είναι έτοιμο, το βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και το απλώνουμε πάνω από τη μυζήθρα. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο ακόμη στο τηγάνι, δυναμώνουμε τη φωτιά και μόλις κάψει καλά, το ρίχνουμε πάνω από το κρέας με τις χυλοπίτες.
Μπορείτε να προσθέσετε κρεμμύδια, μπούκοβο, ό,τι σας αρέσει, μέσα στην τηγανία.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη

Σχόλια

User Photo vana vana
2010-12-17 09:20:02
Μα και εγώ 12 είμαι Δημήτρη μου. Κάθε φορά που είναι να γράψω συνταγή ρωτάω τη μαμά μου.
User Photo Δημήτρης. Δημήτρ ης.
2010-12-17 00:55:33
Vana δεν καταλαβαίνω γιατί το κάνεις αυτό το σχόλιο για τις ηλικίες μας... Είμαστε μόνο 12 ετών και συμμετέχουμε στο site με τη σύμφωνη γνώμη των γονιών μας. Και για χοληστερίνη ούτε λόγος φυσικά. Μόλις που περάσαμε ανεμοβλογιά εμείς οι δωδεκάχρονοι επαναλαμβάνω... Ω, ναι λοιπόν!!!
User Photo κλαρα κλαρα
2010-12-16 21:42:35
φτου...τι το θελα το σχολιο........να σαι καλα vanoula μεκανες και γελασα!!!!
User Photo vana vana
2010-12-16 21:03:33
Παιδιά πειράζει που δεν κάνω δίαιτα και θα μαγειρέψω σύντομα την τηγανιά; Όσο για τις αρτηρίες και τη χοληστερίνη απλώς προδίδουν την ηλικία σας. Χι, χι, χι. Ας προσέχατε.......................
User Photo Δημήτρης. Δημήτρ ης.
2010-12-16 19:07:05
Αν και θα τα ξαναπούμε... καλές γιορτές!
User Photo κλαρα κλαρα
2010-12-16 18:57:03
φοβαμαι οτι θα βαρεθω να περπαταω......ας ειναι,καλες γιορτες mima και dimitri:)))
User Photo mima mima
2010-12-16 18:30:30
Αν έχει και πάγωμένη μπύρα....
User Photo Δημήτρης. Δημήτρ ης.
2010-12-16 18:28:04
Κοπελιές, στο πέμπτο χιλιόμετρο υπάρχει καντίνα με φοβερή πανσέτα στα κάρβουνα. Μην ξεχάσετε να σταματήσετε... Τη σκοτώνετε τη χοληστερίνη στα επόμενα πέντε... :-)
User Photo mima mima
2010-12-16 18:24:15
Ασ΄ τον να λέει Κλάρα. Θα κάνουμε 10 χλμ περπάτημα μετά και θα την σκοτώσουμε την χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια.
User Photo Δημήτρης. Δημήτρ ης.
2010-12-16 18:23:38
Κι εγώ κι ας ήταν το τελευταίο. Δε βαριέσαι... Μια ζωή την έχουμε!
User Photo κλαρα κλαρα
2010-12-16 18:20:58
ωχ dimitri,λες αμα φτιαξουμε τη τηγανια με τις χυλοπιτες να την ξυπνησουμε? Μη μας τρομαζεις:)))) παντως αν ειχα τωρα ενα πιατο θα το τσακιζα χιχιιχι!!!
User Photo Δημήτρης. Δημήτρ ης.
2010-12-16 17:56:42
Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια καλή και αθώα αρτηρία που ζούσε ήσυχα-ήσυχα κι απλά στο σώμα ενός νέου παλικαριού, του Δημήτρη. Μέχρι που μια μέρα ο Δημήτρης έφτιαξε μια συνταγή που του την έδωσε μια φίλη του και τότε η καλή μας αρτηρία... Γεροί να είμαστε να τον θυμόμαστε... Τουλάχιστον έφυγε ευχαριστημένος. Πέντε σκουφάκια στη μνήμη του...

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.