Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Τηγανήτες γεμιστές


8
0


Μερίδες: 8
Χρόνος ετοιμασίας:  '
Χρόνος ψησίματος:  '
User Photo litsaki73 litsaki73

Τοπικό παραδοσιακό κουλουριώτικο γλυκό, μοιάζει με τις γνωστές μας δίπλες, αλλά σε πιο ...σινιέ έκδοση!!!

Ετικέτες:γλυκά,τηγανιού,τηγανήτες Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Παραδοσιακά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (8 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

Για το φύλλο

5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 1 κούπα χυμό πορτοκάλι
  • 1/2 κούπα σπορέλαιο
  • 1/2  κ.γ σόδα
  • μέλι

Για τη γέμιση

  • 150 γρ. αμυγδαλόψιχα ασπρισμέμη και αλεσμένη
  • 100 γρ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
  • 1 κ.σ. κανέλλα
  • 1/2 κούπα σουσάμι καβουρδισμένο
  • 1/2 κούπα ζάχαρη

 

 

 

 

 

 

  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με τη σόδα και το ανακατεύουμε με το λάδι και το χυμό πορτοκαλιού. ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 κομμάτια και τα ανοίγουμε σε λεπτά μακρόστεναφύλλα με πλάστη.
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης και βάζουμε 3 κ.σ. σε κάθε λωρίδα φύλλου κατα μήκος. Κλείνουμε το φύλλο και το τυλίγουμε σαν κουλούρα.
  • Βάζουμε μπόλικο λάδι σε κατσαρόλα να κάψει. Τηγανίζουμε μια μια τις κουλούρες και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Τις αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν το λάδι.
  • Τις τοποθετούμε σε πιατέλα, τις περιχύνουμε με μέλι και τις πασπαλίζουμε με όση γέμιση περίσσεψε.
  • Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!!

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.