Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Τζιζ κέικ σοκολάτα


10
0


Μερίδες: 12
Χρόνος ετοιμασίας: 80 '
Χρόνος ψησίματος: 45 '
User Photo maria maria

Δεν το έχω ξαναφτιάξει αλλά μου φαίνεται καλό.
Θα το δοκιμάσω. Παρόλα αυτά  σας το προτείνω!

Ετικέτες: Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Κέικ
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (10 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

Για τη βάση

  • 1 πακέτο ΠΤΙ- ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
  • 160γρ. μαργαρίνη λιωμένη
  • ¾ κουτ. Γλυκού καφέ στιγμής
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο
  • ¼ κουταλιά γλυκού κανέλλα


Για τη γέμιση

  • 350γρ. τυρί σε μορφή κρέμας
  • 2 αυγά
  • ½ κούπα ζάχαρη
  • 1 κουταλιά του γλυκού σκόνη κακάο κοσκινισμένη
  • 250γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
  • 1 ½  κούπα κρέμα γάλακτος ελαφρά χτυπημένη
  • 50γρ. βούτυρο λιωμένο
  • Σαντιγί και κομματάκια σοκολάτας για διακόσμηση

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Βουτυρώνουμε μια φόρμα με σούστα και στρώνουμε τον πάτο με λαδόχαρτο.
Διαλύουμε μέσα στη λιωμένη μαργαρίνη το κακάο και τον καφέ. Ανακατεύουμε τα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ , που έχουμε αλέσει με αυτό το μίγμα και την κανέλλα και στρώνουμε τον πάτο και τα τοιχώματα μιας φόρμας διαμέτρου περίπου 23 εκ. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο.
Στο μίξερ χτυπάμε το τυρί σε μορφή κρέμας μέχρι να αφρατέψει , προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το κακάο και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν καλά.
Ρίχνουμε το μίγμα στη βάση του μπισκότου και κάνουμε λεία την επιφάνεια.
Πάνω σε ρηχό ταψί του φούρνου τοποθετούμε  τη φόρμα και ψήνουμε για 45’ ή μέχρι να σταθεροποιηθεί το τζιζ κέικ .
Το αφήνουμε να κρυώσει  και το βάζουμε στο ψυγείο για 6-8 ώρες. Αφαιρούμε τη σούστα  από τη φόρμα, διακοσμούμε με σαντιγί ή κρέμα γάλακτος  χτυπημένη και κομματάκια σοκολάτας.

Σχόλια

User Photo maria maria
2009-05-27 14:59:55
Κάποιο λάθος θα κάνεις...Μια φορά είναι!!!!
User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2009-05-27 14:57:48
Ωραίο φαίνεται αλλά γιατί έχεις 2 φορές κακάο στα υλικά της βάσης;

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.