Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Τζιγεροσαρμάς


7
0


Μερίδες: 6
Χρόνος ετοιμασίας: 40 '
Χρόνος ψησίματος: 45 '
User Photo mariana mariana
Για το Πάσχα που πλησιάζει!!
Ετικέτες:Κρέατα, τζιγεροσαρμάς, κρέας, αρνί Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Αρνί
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (7 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 1-2 σκέπες αρνίσιες
  • 1 συκωταριά αρνίσια
  • 1/2 φλιτζάνι ρύζι σπυρωτό
  • 3-4 κουταλιές βούτυρο φρέσκο
  • 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι - Πιπέρι
  • Ζεματάμε τη συκωταριά και την κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  • Τα βάζουμε σε λεκάνη και προσθέτουμε το ρύζι καλά πλυμένο, τα κρεμμυδάκια, τον άνιθο, το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε να ενωθούν καλά.
  • Πλένουμε τη σκέπη, τη βουτάμε σε χλιαρό νερό για να ανοίξει καλά και τοποθετούμε πάνω της τη γέμιση.
  • Τη διπλώνουμε προσεκτικά και τη βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί με το διπλωμένο μέρος προς τα κάτω.
  • Την περιχύνουμε με 3-4 κουταλιές λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 45 λεπτά περίπου.

- Αν θέλετε, κόβετε τη σκέπη σε 6-8 κομμάτια, χωρίζετε τη γέμιση σε ανάλογα μέρη και ετοιμάζετε κατά τον ίδιο τρόπο ατομικές μερίδες


Καλή επιτυχία!

Σχόλια

User Photo antigonoula antigonoula
2010-09-25 11:02:09
πω πω τι μου θυμησες τωρα!!! κλασικη συνταγη γιαγιας!!! βεβαια η γιαγια τσιγαριζε ολα τα υλικα και αυτη η μυρωδια του κρεμυδιου που τσιγαριζεται στο βουτυρο ειναι ολα τα λεφτα!!! και επισης εμεις εδω αφου μισοψιθουν χτυπαμε μισο κιλο στραγγιστο γιαουρτι με 5 αυγα λιγο λεμονακι αλατακι πιπερακι και το ψηνουμε!! και το λεμε π α π ο υ δ α!!!!!!!
User Photo mariana mariana
2010-03-10 21:00:39
Oντως του πάει πολύ το τζατζίκι, αλλά και γι'αυτούς που δεν το προτιμούν και το απλό γιαούρτι συνδυάζεται πετυχημένα
User Photo mima mima
2010-03-10 10:43:28
Eίναι πολύ νόστιμα, είναι τέλεια, είναι αρωματικά, είναι όλα τα λεφτά. Μου αρέσουν πάρα πολύ και συνοδευμένα με τζατζίκι.

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.