Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Τζατζικι


4
0


Μερίδες: 10
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 0 '
User Photo chef ice chef ice

Για τους λατρεις του ψητου κρεατος ισως ειναι και το πιο καταλιλο συνοδευτικο.

Ετικέτες:ντιπ Διατροφή:Vegeterian
Κατηγορίες:Ορεκτικά / Ντιπ
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (4 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 500 γρ, γιαουρτι στραγγιστό
  • 3 αγγουρια
  • 8 σκελίδες σκορδο
  • 150 ml. ελαιόλαδο
  • 1/2 μάτσο μαιντανό
  • 1/4 του μάτσου άνιθο
  • 50 ml.ξίδι
  • αλάτι-πιπέρι

Πλένουμε τα αγγούρια και τα΄τρίβουμε στον τρίφτη στην χοντρή πλευρα .Βαζουμε το αγγούρι μέσα σε μια πετσέτα να ειναι κατα πρωτίμιση λεπτη ή αν υπάρχη τουλουπάνη και το στοίβουμε να φύγουν όλα τα υγρα του. Ρίχνουμε σε μια λεκάνη το γιαούρτι,το σκόρδο πολτοποιημένο ,το αγγούρι .τον άνιθο και τον μαϊντανο πολύ ψιλοκομμένο, το ελαιόλαδο ,το ξίδι και το αλατοπιπερο και ανακατεύουμε πολυ καλα μεχρι να ενσοματοθούν ολα τα υλικά.

Tip: Κάλο ειναι να δοκιμάσουμε και αν κατι χρειάζετε το προσθέτουμε.

Σχόλια

User Photo Mei-ko Mei-ko
2009-06-12 17:48:29
Αυτό δεν είναι τζατζίκι, είναι πύραυλος!!! Εγώ στα 500γρ γιαούρτι βάζω δύο σκελίδες σκόρδο και είναι μια χαρά! Δεν θέλω να το φανταστώ με 8!!! :-Ρ
User Photo chef ice chef ice
2009-06-02 16:49:50
ger;asime προφανος νομίζης οτι αν βάλεις αλατι μαζί με το αγγουρι θα σου βγάλη περισότερα υγρά ,αλλα αυτο εμεις δεν το θέλουμε για το τζατζίκη το καλητερο ειναι να το βάλης προς το τέλος για να καθορίσης εσύ ποσο αλμυρο το θές
User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2009-06-02 16:41:40
Επιτέλους μια συνταγή για τζατζίκι! Έχει και άνηθο που μου αρέσει!
User Photo gerasimos gerasimos
2009-06-02 16:40:23
αν βάλουμε το αγγούρι μαζί με αλάτι μέσα στο τουλπάνι θα είναι καλύτερα?

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.