Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Τεμπέλικο Σουφλέ


6
0


Μερίδες: 6-8
Χρόνος ετοιμασίας: 5 '
Χρόνος ψησίματος: 90 '
User Photo yammy yammy

Μια περίπου Light συνταγή για όσους δεν έχουν χρόνο προετοιμασίας και δεν τους αρέσει το πλύσιμο!!!!

Ετικέτες:"αλμυρό" Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ζυμαρικά & Ρύζι / Ζυμαρικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (6 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

500 gr. πέννες

8 φέτες γαλοπούλα καπνιστή

6-8 φέτες μπέϊκον

200 gr. Milner τριμμένο

200 gr. Reggato light τριμμένο

200 gr. Ementhal Αυστρίας τριμμένο

1 κουτί γάλα εβαπορέ (μεγάλο)

άλλο 1  1/2 κουτί νερό

λίγο μαργαρίνη light

Αλάτι (προαιρετικά)

Βουτυρώνουμε ένα pyrex και αδειάζουμε το μισό πακέτο πέννες χωρίς να τις βράσουμε (ωμές δηλαδή). Βάζουμε τη μισή ποσότητα των αλλαντικών κομμένα σε κυβάκια και τη μισή ποσότητα των τυριών.  Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι (προαιρετικά). Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και το νερό αδειάζοντας τα σε όλο το pyrex. Προσθέτουμε 3-4 κομματάκια μαργαρίνη από πάνω σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στη τελευταία σχάρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο C για 40 λεπτά περίπου (μέχρι να ξεκινήσει ο βρασμός) σε αντιστάσεις πάνω κάτω. Μειώνουμε στους 200ο C στον αέρα και σηκώνουμε στη μεσαία σχάρα για 20 λεπτά περίπου. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα και να μην έχει πολλά υγρά.

Καλή όρεξη!!!! 

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

User Photo StrangeEmily StrangeEmily
2009-07-02 20:12:21
Ένα παρόμοιο σουφλέ έχω μάθει από μια θεία μου και το έφτιαχνα συχνά όταν ήμουν φοιτήτρια. Αντί όμως για εβαπορέ+νερό έβαζε 1 λίτρο φρέσκο γάλα
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.