1/3 κούπας γλυκόζη (περίπου μια κουταλιά της σούπας γεμάτη γεμάτη)
2 κουταλιές χυμό λεμόνι
μία βανίλια
Σε ένα μπωλ ανακατεύω σιμιγδάλια, ζάχαρη, μαστίχα και Baking powder. Σε άλλο μπωλ ανακατεύω το γιαούρτι με τη σόδα μέχρι να φουσκώσει. Τα ενώνω και ανακατεύω πολύ καλά.
Αδειάζω το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί (περίπου 25cm x 30cm) και αφήνω να σταθεί για 3 ώρες. Ψήνω στους 180 για 35-40 λεπτά
Λίγο πριν ψηθεί το σάμαλι βράζω το σιρόπι για 5 λεπτά.
Όταν βγάλω από τον φούρνο το αλείφω με το λιωμένο βούτυρο και ρίχνω το ζεστό σιρόπι.
Σχόλια
Παραλλαγή συνταγής
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.