Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Τα ξεροτήγανα της Χαρίκλειας


13
0


Μερίδες: 50
Χρόνος ετοιμασίας: 60 '
Χρόνος ψησίματος: 40 '
User Photo κλαρα κλαρα

Η Χαρικλεια ειναι πολυ καλη φιλη η οποια φτιαχνει τελεια ξεροτηγανα!Οπου γαμος και χαρα πρωτη η Χρικλεια  να βαλει ολη τη τεχνη της για τους καλεσμενους.
Ζει στο Κλημα της Κρητης.Το κλημα ειναι ενα πανεμορφο,γραφικο  χωριο με λιγους κατοικους .Αξιζει το κοπο οποιος κανει διακοπες στη Κρητη να περασει και απο κει!Η συνταγη ειναι δικη της,την εχω γευτει πολλες φορες και ειναι μεγαλη χαρα για μενα να τη μοιραστω μαζι σας!

Ετικέτες:ξεροτηγανα, 6-με-σιρόπι Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ψωμιά - Ζύμες / Φύλλα
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (13 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

για τη ζυμη
1 κιλο αλευρι σκληρο
1/2 ποτηρι του κρασιου ρακι
1/2 ποτηρι του κρασιου ελαιολαδο
1 κουταλια αλατι
χλιαρο νερο οσο παρει

για το σιροπι
2 ποτηρια ζαχαρη
1 ποτηρι μελι
1 1/2 ποτηρι νερο

250 γρ (περιπου)αλεσμενο καρυδι μαζι με καβουρντισμενο σουσαμι
κανελα

Ανακατευω αλευρι,ελαιολαδο,ρακι,αλατι και ριχνω χλιαρο νερακι μεχρι να ξεκολαει το ζυμαρι απο τα τοιχωματα χωρις να ειναι πολυ μαλακο.
Το σκεπαζω με μια πετσετα και το αφηνω να ξεκουραστει για μια ωρα.
Ανοιγω φυλλα και τα κοβω σε μακριες λωριδες με 5 εκατοστα πλατος.
Σε αυτη τη φαση καλο ειναι να εχουμε τη ροδελα με τα δοντακια.(ελπιζω να καλαβατε γιατι δε ξερω πως λεγετε αυτο το εργαλειο).
Με ενα πηρουνι τυλαω γυρω-γυρω τη καθε λωριδα που εχω ετοιμασει και τηγανιζω σε καυτο ελαιολαδο.
Τις τοποθετω σε αποροφητικο χαρτι.
Σε μια κατσαρολα ετοιμαζω το σιροπι δηλ το μελι με το νερο και τη ζαχαρη.
Το βραζουμε οσο χρειαζεται χωρις να πηξει.
Βουταω ενα-ενα το ξεροτηγανο στο καυτο σιροπι και τα τοποθετω σε ταψι.
Πασπαλιζω με κανελα καρυδι και καβουρντισμενο σουσαμι.
Θα σας μεινουν αξεχαστα πιστεψτε με!!

Σχόλια

User Photo vch vch
2009-11-05 21:05:53
Ρακί.. ενδιαφέρον

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.