Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Τα μεθυσμένα / σβέλτα κουλουράκια της Ειρήνης


2
0


Μερίδες: 100
Χρόνος ετοιμασίας: 60 '
Χρόνος ψησίματος: 20 '
User Photo corsavai corsavai
Σας δίνω τη συνταγή για τα σβέλτα κουλουράκια μου και σας βάζω στον πειρασμό να τα φτιάξετε
Ετικέτες:γλυκό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Μπισκότα - Cookies
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (2 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

Υλικά

-1 ποτήρι λάδι (ελαιόλαδο πάντα αγνό παρθένο-αν υπάρχει βέβαια παρθένο στις μέρες μας)

-1 ποτήρι ζάχαρη (μπορείς να βάλεις και μαύρη ζάχαρη)

-1 ποτήρι πορτοκαλάδα (φυσικό ήAmitaαλλά καλύτερα φυσικό, είναι πιο νόστιμα )

-1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα

-½ ποτηράκι κονιάκ

-4 κουταλιές σούπας baking powder που θα τις λειώσεις μέσα στο κονιάκ

-ξύσμα από 3 πορτοκάλια

-περίπου 900 γρ. αλεύρι μαλακό + φαρίνα για καλύτερη γεύση

- ½ νεροπότηρο μέλι

Extra παραλλαγές

-αν θέλεις προσθέτεις αμύγδαλα ή καρύδια και σταφίδες- εγώ τα λιώνω στο μίξερ.

-καρύδα τριμμένη

-τα αφήνεις σκέτα

Για ποικιλία μπορείς να χωρίσεις τη ζύμη στα τρία και να ακολουθήσεις και τις τρεις παραλλαγές.

Εκτέλεση

Αφού ζυμώσεις όλα τα υλικά μαζί καλά, ανοίγεις τη ζύμη στο τραπέζι με ένα πλάστη και αν έχεις φορμάκια μπορείς να κάνεις διάφορα σχέδια-καρδούλες, αστεράκια- (προσοχή να είναι λεπτή η ζύμη, γιατί φουσκώνει).

Αν δεν έχεις φορμάκια μπορείς να τα πλάσεις λεπτά μακρόστενα σαν το μικρό σου δαχτυλάκι και να τους δώσεις το σχήμα που θέλεις.

Τα ψήνεις 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Όταν τα βγάλεις από το φούρνο πρέπει να είναι μαλακά -σαν άψητα- αρκεί από κάτω να είναι καφετί.

Μπορείς να βάλεις λαδόκολα στο ταψί για να μην κολλήσουνε καθόλου.

Με αυτά τα υλικά βγαίνουν περίπου τρία ταψιά.

Αν θέλεις παραπάνω μπορείς να κάνεις διπλή δόση.

Δεν θα μείνει ούτε ψιχουλάκι. Δοκιμασμένο, δουλεύει!

Καλή επιτυχία και για ό,τι προκύψει στην πορεία, ειδικά αν αρέσουν στον καλό σας και θελήσει να σας επιβραβεύσει…

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.