Ανακατεύουμε το ταχίνι με το κρασί ή το χυμό πορτοκαλιού. Αλέθουμε την μαστίχα με λίγη ζάχαρη να γίνει σκόνη. Αδειάζουμε το μίγμα στο ταχίνι, προσθέτουμε και το μαχλέπι και την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το ενσωματώνουμε σιγά σιγά στο μείγμα ταχινιού. Ζυμώνουμε ώσπου να γίνει ζύμη μαλακή να μη κολλάει στα χέρια. Πλάθουμε σε κορδόνια στο πάχος του μικρού δακτύλου. Ψήνουμε στους 180 για 15'. Κλείνουμε σε κουτί μπισκότων γιατί στεγνώνουν γρήγορα.