Η τάρτα αυτή βασίζεται στην ιδέα αντί για σάλτσα ντομάτα στη βάση να βάζουμε σάλτσα pesto. Την ιδέα την πήρα από ένα από χρόνια ξεχασμένο γυναικείο περιοδικό και επιτέλους με κάποιες μετατροπές την έφτιαξα!
Στρώνουμε το φύλλο σε βάση για τάρτες. Το ψήνουμε για 10΄σε φούρνο στους 200 βαθμούς με χαρτί ψησίματος επάνω του. Αν θέλετε βάζετε λίγα φασόλια επάνω στο χαρτί για να μη φουσκώσει.
Στρώνετε τη σάλτσα pesto επάνω στη ζύμη. Προσέξτεμ, να είναι δυνατή η γεύση της σάλτσας, μην βάλετε πολλή!
Κόβετε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φετούλες, τις τηγανίζετε ελαφρά σε 1-2 κουταλιές λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και τις τοποθετείτε ακτινωτά πάνω από το pesto.
Χτυπάτε τα αυγά και προσθέτετε το τυρί κρέμα και την παρμεζάνα και τα απλώνετε στην τάρτα.
Τέλος κόβετε τις ντομάτες σε ροδέλες και τις στρώνετε προσεκτικά στην τάρτα.
Ψήνετε σε φούρνο στους 200-220 βαθμούς για 15-20 λεπτά. Την απολαμβάνετε ζεστη ή και κρύα.
2009-06-09 17:52:10
Κι εγώ δοκίμασα και έχω να πώ τα καλύτερα!
Το πέστο δίνει έντονη γεύση και μυρωδιά, καλύπτει όλο το τραπέζι. Σίγουρα σου τραβάει την προσοχή και θες να το δοκιμάσεις.
Άσε που σου δίνει τη δυνατότητα να ξεκινήσεις ένα συζητοχωροχρονικό παράδοξο, όπως μας ανέφερε ο cooktherapist!
2009-06-09 08:50:16
@panselin παραλίγο να βάλω κι εγώ μελιτζάνα αλλά τελευταία στιγμή αποφάσισα να την κάνω -αποτυχημένη- μελιτζανοσαλάτα...
@ θενκ γιου απάπσα!
2009-06-09 00:01:30
Όντως το πέστο έχει ιδιαίτερη και έντονη γεύση. Ξέχασα να πω πως δεν χρειάζεται αλάτι η συνταγή γιατί έχουν τα συστατικά, ίσως μόνο τα κολοκυθάκια μετά το τηγάνισμα να χρειάζονται λίγο.
2009-06-09 20:29:27
Αυτό με το συζητοθέμα δεν το κατάλαβα. Εγώ το είπα;
2009-06-09 17:52:10
Κι εγώ δοκίμασα και έχω να πώ τα καλύτερα! Το πέστο δίνει έντονη γεύση και μυρωδιά, καλύπτει όλο το τραπέζι. Σίγουρα σου τραβάει την προσοχή και θες να το δοκιμάσεις. Άσε που σου δίνει τη δυνατότητα να ξεκινήσεις ένα συζητοχωροχρονικό παράδοξο, όπως μας ανέφερε ο cooktherapist!
2009-06-09 08:50:16
@panselin παραλίγο να βάλω κι εγώ μελιτζάνα αλλά τελευταία στιγμή αποφάσισα να την κάνω -αποτυχημένη- μελιτζανοσαλάτα... @ θενκ γιου απάπσα!
2009-06-09 00:18:16
Πάρα πολύ νόστιμη τάρτα (και δεν είμαι και φαν του πέστο). Με εντυπωσίασε, μπράβο Strange!
2009-06-09 00:10:33
Πολύ ενδιαφέρουσα φαίνεται! Θέλω να τη δοκιμάσω με κολοκυθάκια αλλά και με μελιτζάνες.
2009-06-09 00:01:30
Όντως το πέστο έχει ιδιαίτερη και έντονη γεύση. Ξέχασα να πω πως δεν χρειάζεται αλάτι η συνταγή γιατί έχουν τα συστατικά, ίσως μόνο τα κολοκυθάκια μετά το τηγάνισμα να χρειάζονται λίγο.
2009-06-08 23:48:39
Είχα την τιμή να την δοκιμάσω. Νόστιμη με ιδιαίτερη γεύση. Αρκεί να σου αρέσει το πέστο.