Ζεματίζουμε ένα κιλό σπανάκια και στραγγίζουμε καλά. Στο μεταξύ αφήνουμε το φύλλο της τάρτας να ξεπαγώσει (είναι ανοιχτή τάρτα επομένως το άλλο φύλλο το φυλάμε κατάψυξη) και το απλώνουμε σε ένα ταψί τάρτας. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αλατοπιπερώνουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά μαζί εκτός της κρέμας και τα απλώνουμε στη ζύμη. Προσθέτουμε την κρέμα σιγά σιγά για να πάει παντού και συμπληρώνουμε τριμμένο τυρί από πάνω για κρούστα. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για λιγότερο από μια ώρα μέχρι να λιώσει-κοκκινίσει το τυρί και ψηθεί η ζύμη... Καλή όρεξη :)
2011-09-20 10:25:04
ωραία η πιτούλα σου nat-nat. Σίγουρα χαθήκαμε και μήπως θα έπρεπε να κάνουμε κάτι για συνάντηση, πρίν πιάσει χειμώνας ??