Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Τάρτα με λουκάνικο και κρεμμύδια


6
0


Μερίδες: 8 μέτρια κομμάτια
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 20 '
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
Η τάρτα αυτή οφείλει την ύπαρξή της στο χθεσινό ψημμένο λουκάνικο που μας είχε μείνει.  Είμαι fun της άποψης του δεν πετάμε τίποτα και από τα πιο απλά υλικά γίνονται τα ωραιότερα πιάτα.
Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Πίτες / Με φύλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (6 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 φύλλο σφολιάτας
3 ψιλοκομμένες ή τριμμένες ντομάτες
5 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
200 γραμμάρια χωριάτικο λουκάνικο
150 γραμμάρια μανιτάρια από κονσέρβα σε φέτες
100 γραμμάρια φέτα τριμμένη με το χέρι
200 γραμμάρια τριμμένο gouda
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτά μπαστουνάκια
Λίγη τριμμένη φρυγανιά
Ψήνουμε το λουκάνικο και το κόβουμε σε λεπτές φετούλες.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές σε λεπτές φέτες.
Βάζουμε το λάδι σ ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τα μανιτάρια, αλάτι, πιπέρι και λίγο ζάχαρη και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να ψηθούν μέχρι να στεγνώσουν.
Στρώνουμε τη σφολιάτα σ ένα αντικολλητικό ταψί για τάρτες και στρώνουμε τη σφολιάτα, καλύπτοντας και τα πλαϊνά του ταψιού. Πασπαλίζουμε τον πάτο της σφολιάτας με τριμμένη φρυγανιά και μεταφέρουμε το μείγμα των κρεμμυδιών. Προσθέτουμε τα λουκάνικα και τη φέτα και καλύπτουμε την επιφάνεια με το τριμμένο gouda.
Γυρίζουμε τα πλαϊνά της σφολιάτας προς τα μέσα και τα στρίβουμε.
Ψήνουμε την τάρτα στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά.
Χρειάζεται περίπου μισή ώρα ψήσιμο.

Καλή επιτυχία σε όσους και όσες τη φτιάξετε.

Σχόλια

User Photo panselin panselin
2009-12-12 17:29:10
Μιαμ!!!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.