Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Τάρτα με κρέμα μπανάνας


10
0


Μερίδες: 4 - 6
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 20 '
User Photo mariana mariana
Δροσερή και ελαφριά τάρτα μπανάνας. Ενα εξαιρετικό επιδόρπιο!
Ετικέτες:τάρτα*μπανάνα Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Τάρτες
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (10 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

Υλικά για τη βάση :
- 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ 225 gr.
- 400 γρ. βιτάμ soft
- 50 ml κονιάκ (5 κουτ.σούπας)

Υλικά για την κρέμα
- 500 gr μπανάνες
- 300 gr γιαούρτι (κάνει και με χαμηλά λιπαρά)
- 40 gr (2 κουτ.σουπας) μέλι
- 100 gr (1/2 κούπα) ζάχαρη καστανή
- 1/2 φακελάκι ζελέ μπανάνα
- 1/2 φακελάκι τρούφα

  • Ρίχνουμε το ζελέ μπανάνα σε ένα ποτήρι ζεστό νερό και το αφήνουμε να κρυώσει
  • Πολτοποιούμε τις μπανάνες μαζί με το μέλι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε το μίγμα με το γιαούρτι
  • Ρίχνουμε το ζελέ στο μίγμα και ανακατεύουμε καλά
  • Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ
  • Λιώνουμε το βιτάμ σε κατσαρολάκι, προσθέτουμε το κονιάκ και τα θρυμματισμένα μπισκότα και ανακατεύουμε
  • Στρώνουμε το μίγμα σε ατομικά τσέρκια ή σε ένα μεγάλο αν το προτιμάτε
  • Προσθέτουμε σε κάθε τσέρκι την κρέμα μπανάνας πάνω στην επιφάνεια της τάρτας και τα βάζουμε να παγώσουν στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον
  • Ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε με τρούφα

                                  Καλή επιτυχία!

Σχόλια

User Photo mariana mariana
2010-02-05 18:36:27
κλάρα,η συνταγή είναι για 400 γρ. αλλά η παραλλαγή του/της qslv μάλλον αξίζει να δοκιμαστεί για να αποφευχθούν τα περισσότερα λιπαρά. Αλλωστε η κρέμα είναι που δίνει την τελική γεύση στη συγκεκριμένη τάρτα
User Photo mariana mariana
2010-02-05 18:31:47
Καλή ιδέα και περισσότερο διαιτητική!
User Photo qslv qslv
2010-02-03 21:20:55
Το βιτάμ πρέπει να μπαίνει για να γίνει η βάση "ζυμαρωτή" επειδή σκέτα πτι-μπερ με 50 μιλιλίτρα κονιάκ δε δένουν με τίποτα. Επειδή συχνά κάνω τέτοιες βάσεις με κύριο συστατικό το μπισκότο, και έχω δει πολύ συχνά τραγικά μεγάλες ποσότητες λίπους/βούτυρου να χρησιμοποιούνται για να δέσουν, βάζω 1/4 κούπας βούτυρο λιωμένο και μετά χυμό όσο πάρει, ανάλογης γεύσης με το κύριο θέμα του γλυκού. Γίνεται "συμπαγής" η βάση και γλιτώνουμε το βούτυρο...
User Photo κλαρα κλαρα
2010-02-03 13:32:54
mariana πολυ καλη η συνταγη! νομιζω οτι το βιταμ ειναι παρα πολυ. μηπως εχεις κανει στα γραμμαρια? η 1 συσκευασια βιταμ ειναι 250
User Photo panselin panselin
2010-02-02 21:33:36
μμμμμ, θεικό!!!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.