Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Τάρτα καλοκαιρινή


13
0


Μερίδες: 2-4
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo StrangeEmily StrangeEmily

Μια εύκολη και δροσερή τάρτα με έτοιμη σφολιάτα, που συνδυάζει τη γαλλική κουζινα με γνωστές μεσογειακές γεύσεις: ντομάτες και πιπεριές, τυρί φέτα και ρίγανη. Θυμίζει πίτσα!

 

Ετικέτες:αλμυρό,τάρτα,χορτοφσγική,ντομάτα,σφολιάτα Διατροφή:Vegeterian
Κατηγορίες:Ορεκτικά / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (13 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 φύλλο έτοιμη σφολιάτα ψυγείου

3 μέτριες ντομάτες

1 μέτριο κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

1 πιπεριά κόκκινη (Φλωρίνης)

1 πιπεριά πράσινη ("κέρατο")

2 αυγά

4 κ.σ. ελαφριά κρέμα γάλακτος

περ. 80 γρ. γρ. τυρί φέτα

6-7 ελιές καλαμών ή άμφισσας

1 κ.σ. ρίγανη

1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο (συνολικά)

Κόβετε το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε λεπτές ροδέλλες και τα σωτάρετε μαζί με το σκόρδο, ολόκληρο με τη φλούδα, σε ένα τηγανάκι με 2-3 κ.σ. λάδι για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Κόβετε σε ροδέλες τις ντομάτες, αφού τις ξεφλουδίσετε πρώτα, αν θέλετε. Κόβετε τις ελιές σε φετούλες, αφαιρώντας το κουκούτσι.

Χτυπάτε τα αυγά  με την κρέμα γάλακτος. Κόβετε σε κυβάκια το τυρί.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώνετε τη σφολιάτα σε λαδωμένη βάση για τάρτες περ. 20 εκ. Κόβετε τα κομμάτια της σφολιάτας που προεξέχουν και εφαρμόζετε στη βάση καλά τη ζύμη.

Στρώνετε επάνω στη σφολιάτα πρώτα το μίγμα του τηγανιού (αφού αφαιρέσετε το σκόρδο), μετά τις ροδέλες ντομάτας και από πάνω σκορπίστε τις ελιές, το τυρί και τη ρίγανη.

Με ένα κουτάλι, ρίξτε από πάνω το αυγό με την κρέμα και, τέλος,  το υπόλοιπο λάδι.

Ψήστε για 25΄- 30΄χαμηλά στο φούρνο για να ψηθεί καλά από κάτω. Αν χρειαστεί στο τέλος να ψηθεί περισσότερο από πάνω βάλτε το 5΄στο γκριλ.

Αφήστε να κρυώσει.

Βγάζει 8 κομμάτια. Συνοδεύεται με λευκό ξηρό κρασί.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.