Μαρίκα είναι η μητέρα μου. Κάθε Καθαρά Δευτέρα αλλά και όλη η νηστεία του Πάσχα είναι συνδεδεμένη με την ταραμοσαλάτα της. Είναι ελαφριά στην γεύση και όταν ξεκινάς να τρως δεν μπορείς να σταματήσεις.
4 φέτες ψωμί (από ενός κιλού καρβέλι) μπαγιάτικο χωριάτικο (όχι μαύρο)
ζωμός από 1 μικρό λεμόνι (ή μισό)
2/3 του νεροπότηρου παρθένο ελαιόλαδο
Μουλιάζουμε το ψωμί στο νερό, αφαιρούμε την κόρα και κρατάμε την ψίχα που την στύβουμε καλά για να φύγει το νερό.
Σπάμε – κοπανάμε τον ταραμά στο γουδί με 2 – 3 σταγόνες λεμόνι
Προσθέτουμε φέτα - φέτα το ψωμί και συνεχίζουμε το κοπάνισμα
Μεταφέρουμε το μείγμα του ταραμά με το ψωμί σε ένα μπόλ και αρχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ προσθέτοντας κουταλιά κουταλιά το λάδι και λίγο λίγο το λεμόνι δοκιμάζοντας συχνά μην μας γίνει ξινή.
Σημείωσεις:
Αν μας φαίνεται πολύ έντονη η γεύση του ταραμά μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ψωμί ακόμα αλλά θέλει και άλλο λίγο λάδι μετά
Θυμάμαι ότι όταν πηγαίναμε ταραμοσαλάτα στον παππού μου πάντα του πήγαινε μια παραλλαγή της παραπάνω που του άρεσε περισσότερο ... έβαζε και δύο σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένο).
2012-02-27 09:39:10
Τέλεια και αυτή η εκδοχή της ταραμοσαλάτας! Η μητέρα μου βάζει κι ένα κρεμμύδι τριμμένο και είναι πολύ πολύ νόστιμη επίσης!
Καλή Σαρακοστή!!!
2012-02-28 00:05:35
Ετσι τη φτιαχνω και γω αλλα αντι για ψωμι βαζω πατατα.Καλη σαρακοστη και απο μενα!
2012-02-27 17:48:30
Καλή σαρακοστή!
2012-02-27 09:53:50
Καλή σαρακοστή σε όλους :)
2012-02-27 09:39:10
Τέλεια και αυτή η εκδοχή της ταραμοσαλάτας! Η μητέρα μου βάζει κι ένα κρεμμύδι τριμμένο και είναι πολύ πολύ νόστιμη επίσης! Καλή Σαρακοστή!!!
2012-02-26 20:54:41
Πολύ ωραία! - Οσο για αυτό που λες οτι δεν μπορείς να σταματήσεις σε καταλαβαίνω απολύτως!
2012-02-26 19:41:58
Ωραια, τώρα έχουμε και τις δύο παραλλαγές ταραμοσαλάτας :-) Καλη Καθαροδευτέρα!