Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Ταραμοσαλάτα με πατάτες "αλοιφή"


7
0


Μερίδες: 6-8
Χρόνος ετοιμασίας: 45 '
Χρόνος ψησίματος: 5 '
User Photo StrangeEmily StrangeEmily
Με πατάτες πάντα η ταραμοσαλάτα είναι πιο γευστική!

Και θυμηθείτε: το σημαντικό στην ταραμοσαλάτα είναι να τη δοκιμάζουμε κατα τη διάρκεια της διαδικασίας και να αλλάζουμε τις ποσότητες μέχρι να πετύχει η γεύση.

Καλή Σαρακοστή!
Ετικέτες:Σαρακοστιανό, Σαρακοστή, Καθαρά Δευτέρα, Ταραμάς, Πατάτες, Σαλάτα, ντιπ, νηστήσιμο, νηστήσιμο Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Συνοδευτικά / Σάλτσες - Σως
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (7 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 140 γρ. ταραμάς κόκκινος
  • 400-500 γραμμάρια πατάτες (αν τη θέλουμε πιο απαλή βάζουμε 500 γρ)
  • 1 λοβάκι σκόρδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1/2 ποτήρι λάδι
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • μαϊντανός για το σερβίρισμα
  1. Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα για να μην απορροφήσουν πολλά υγρά για 45 λεπτά.
  2. Πολτοποιούμε το κρεμμύδι με το σκόρδο σε μπλέντερ
  3. Προσθέτουμε τον ταραμά και πολτοποιούμε.
  4. Στραγγίζουμε τις πατάτες και βάζουμε μια πατατούλα στην άκρη.
  5. Καθαρίζουμε τις υπόλοιπες πατάτες που θα έχουν κρυώσει, τις κόβουμε σε κομμάτια και τις πολτοποιούμε κι αυτές στο μπλέντερ μαζί με το 1/4 του λαδιού.
  6. Σιγά σιγά προσθέτουμε στυο μπλέντερ και το υπόλοιπο λάδι και το χυμό λεμονιού. Δοκιμάζουμε συχνά κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.
  7. Δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλη πατάτα, αν θέλουμε να μην είναι πολύ αλμυρή η ταραμοσαλάτα μας.

Σχόλια

User Photo StrangeEmily StrangeEmily
2014-03-03 13:08:58
Έψαχνα συνταγή και έπεσα πάνω στη διkή μου! Aλτσχάϊμερ, από τώρα :-P
User Photo maria maria
2012-03-08 13:13:40
Μμμμ μου φαίνεται νοστιμότατη...αλλά θα την φτιάξω άλλη φορά. Σήμερα περιμένω μαμά μαζί με ταραμοσαλάτα!
User Photo nakupenda nakupenda
2012-02-26 20:57:50
Αυτα παθαινει οποιος γραφει κ δεν κανει proofreading πριν δημοσιευσει! Ξιδι* & Πιπεριες*.... ;-)
User Photo nakupenda nakupenda
2012-02-26 20:56:21
Εφτιαξα κι εγω μια σημερα με κιδι (μπλιαχ) και ποιπεριες Φλωρινης! Με βάση το ψωμί όμως κ όχι τη πατάτα.... το ξίδι την κατέστρεψε....αλλά έβαλα ζάχαρη για να ισορροπήσει!
User Photo StrangeEmily StrangeEmily
2012-02-26 16:39:57
Ξέχασα να πω πως πάει ακόμα και με φράουλες - μερικοί -μερικοί με παρέσυραν και το δοκίμασα :-)
User Photo StrangeEmily StrangeEmily
2012-02-26 15:43:52
@nakupenda δενήξερα πως βάζουν και ξύδι στην ταραμοσαλάτα. Εμένα δεν μου φαίνεται πολύ κακό, δεν ξέρω αν έχω δοκιμάσει.
User Photo StrangeEmily StrangeEmily
2012-02-26 15:43:06
@Cooktherapist το delivery ήταν πετυχημένο και χάρηκα! έμεινε κι άλλο για αύριο :-)
User Photo StrangeEmily StrangeEmily
2012-02-26 15:42:04
Ευχαριστούμε Γαργαντουράκη! Εγώ νόμιζα πως εξαρτάται από το ψάρι και το χρώμα των αυγών του, δεν ήξερα για χρώμα... Πάντως αυτός που αγόρασα ήταν κάπως καφετής και όχι κόκκινος και έγραφε πως ήταν γνήσιος!
User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2012-02-26 14:17:40
Παντως άσχετα με το τι γράφει στα υλικά αυτό που δοκίμασα ήταν με λευκό γνήσιο ταραμά και όχι με κόκκινο ταραμοπολτό.
User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2012-02-26 14:15:59
Απο το τάπερ της φωτογραφίας έφαγα περίπου το 1/3 πριν μια ώρα! Ευχαριστώ StrangeEmily ήταν πολύ ωραία!
User Photo nakupenda nakupenda
2012-02-26 11:49:38
Δεν εχει ξιδι βλεπω κ μ αρεσει!
User Photo Γαργαντουράκης Γαργαν τουράκ ης
2012-02-26 11:16:30
Έχω ακούσει πως πρέπει να προτιμάμε το λευκό ταραμά, επειδή ο κόκκινος έχει χρώμα. Καλοφάγωτος.
User Photo StrangeEmily StrangeEmily
2012-02-26 10:19:00
ok θα σου φέρω άλλο ένα τάπερ :-)
User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2012-02-26 10:02:24
Αν και είμαι φαν της «ψωμένιας» και η «πατατένια» μου αρέσει πολύ. Για την ακρίβεια είμαι μεγάλος φάν της ταραμοσαλάτας γενικά. Χθές το μεσημέρι έφαγα ένα μπολ μόνος μου! :)

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.