Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Ταλιατέλες siciliana


3
0


Μερίδες: 8
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 8 '
User Photo marilu marilu
από τον τίτλο καταλαβαίνετε ότι είναι συνταγή από την αγαπημένη μου Σικελία!!!
Ετικέτες:ταλιατέλες ατζούγιες Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ζυμαρικά & Ρύζι / Ζυμαρικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (3 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

500 gr ταλιατέλες με αυγό
500 gr φούντες μπρόκολου
πεκορίνο
1/3 της κούπας λάδι
πιπέρι
6 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
4 φιλέτα ατζούγιας
1/2 κουταλάκι τσίλι
Βράζετε το μπρόκολο για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό, περίπου 6 κούπες.
Βγάλτε το με τρυπητή κουτάλα και κρατήστε το νερό για να βράσετε τις ταλιατέλες.
Ψιλοκόψτε τις σκελίδες του σκόρδου και τις ατζούγιες.
Σε μια κατσαρόλα σωτάρετε για 2 λεπτά το σκόρδο,τις ατζούγιες και το τσίλι στο λάδι,μέχρι οι ατζούγιες να λιώσουν σε σάλτσα.
Βάζετε και το μπρόκολο και βράζετε σε σιγανή φωτιά για 5 λεπτά με σκεπασμένη την κατσαρόλα.
Ταυτόχρονα βράστε τις ταλιατέλες al dente στο νερό που κρατήσατε.
Τις στραγγίζετε,αλλά φυλάτε περίπου μια κούπα από το νερό,και τις αδειάζετε στην κατσαρόλα με το μπρόκολο.
Τις ανακατεύετε και αν θέλετε βάζετε τόσο νερό από την κούπα που κρατήσατε ανάλογα με το πόσο θέλετε να είναι οι ταλιατέλες πιο υγρές.
Τρίψτε το πεκορίνο και ρίξτε το στις ταλιατέλες και σερβίρετέ τες αμέσως.

Buon apettito........

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.