Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Ταλιατελες με σπαραγγια


4
0


Μερίδες: 2
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 10 '
User Photo κλαρα κλαρα
Ελαφρυ γευμα!
Ετικέτες:σπαραγγια με ταλιατελες Διατροφή:Χαμηλών λιπαρών
Κατηγορίες:Ζυμαρικά & Ρύζι / Ζυμαρικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (4 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

250γρ ταλιατελες με σπανακι
250γρ σπαραγγια
150γρ πεστο βασιλικου(vch)
λιγο χυμο λεμονιου
Βραζω τις ταλιατελες σε αλατισμενο νερο με λιγο ελαιολαδο και τις στραγγιζω.
Εχω κοψει το κοτσανακι(3εκατοστα)απο τα σπαραγγια
τα εχω πλυνει και τα βραζω και αυτα σε αλατισμενο νερο 
για 10 λεπτα.
Τα στραγγιζω  τα ξεπλενω με κρυο νερο και τα κοβω σε μικρα
κοματακια.
Ριχνω τα σπαραγγια με το πεστο και το χυμο απο 1/2 λεμονι
σε ενα βαθυ τηγανι και ανακατευω με τις πρασινες ταλιατελες.
Σερβιρω με τοματινια, φρεσκοτριμενο τυρι και φυλα απο σπανακι.
Συνοδευω με λευκο κρασι!

Σχόλια

User Photo vch vch
2009-11-01 10:55:37
ναι έχεις δίκαιο οτι δεν το διάβασα καλά. Παρασύρθηκα γιατί βλέπω κόσμο να κάνει αυτό το ψήσιμο συχνά που νομίζω χαλάει λίγο τη τελική δομή της πάστας.. Οπότε ας αφήσουμε τα σχόλια για να τα διαβάζουν άλλοι φίλοι μας και να μας πιστέψουν. Καλή συνέχεια
User Photo κλαρα κλαρα
2009-10-29 10:13:02
Καλημερα vch!συμφωνω για τις διευκρινησεις γιατι αν προσεξεις δεν εχω γραψει σωστα τη συνταγη μου!ξεπλενω τα σπαραγγια και οχι τις ταλιατελες,επισης το βαθυ τηγανι ειναι πανω στο ματι αλλα οχι στη φωτια! σ ευχαριστω και να εχεις μια ομορφη μερα!
User Photo vch vch
2009-10-28 12:45:45
Κλαρα φαίνεται νόστιμη η συνταγή σου αλλά έχω τα εξής γενικά σχόλια εαν μου επιτρέπεις: Οι Ιταλοί που είναι οι "μάστερς" στα μακαρόνια, δεν βάζουν ποτέ λάδι στο νερό παρά μόνο αλάτι χοντρό και οταν τα στεγνώνουν δεν τα ξεπλένουν γιατί το άμυλο είναι αυτό που συνδέει τη σάλτσα καλά με τα ζυμαρικά. Επίσης, 7' είναι αρκετά γιατί θα ψηθούν και λίγο στη σάλτσα (εκτός εαν δεν αρέσουν "al Dente". Κάποιο άλλο μικρό μυστικό είναι επίσης οτι στο στέγνωμα, κρατάνε λίγο νερό πίσω απο αυτό που έβρασε και το προσθέτουν στη σάλτσα οταν πια είναι στο τηγάνι μαζί με τα μακαρόνια. Ετσι όλα δένουν αρμονικά. Βεβαίως, όλα είναι αναλόγως της όρεξης του κάθε ενός. Καλή μέρα και καλή συνέχεια.

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.