500 γρ ταλιατέλες 350 γρ αλλαντικά ψιλοκομμένα (ζαμπόν,σαλάμι,λουκάνικο,γαλοπούλα) ότι έχετε στο ψυγείο 3 κ.σ. ελαιόλάδο 1/2 φλ.τσ. λευκό ξηρό κρασί 1 κ.σ. μουστάρδα 200 γρ τυρί κρέμα 1/2 φλ.τσ. φρέσκο γάλα 1/2 φλ.νερό απ' αυτό που έβρασαν οι ταλιατέλες.
|
Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα αλλαντικά σε μέτρια φωτιά 2-3'. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2΄να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το τυρί κρέμα και το γάλα και ανακατεύουμε με το σύρμα γρήγορα. Ρίχνουμε μπόλικο πιπέρι. Στο μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό 2΄ λιγότερο απ' ότι αναγράφει η συσκευασία. Με τσιμπίδα, όπως στάζουν, τα ρίχνουμε στη σάλτσα καθώς και το 1/2 φλ. νερό που έβρασαν τα μακαρόνια. Δοκιμάζουμε για αλάτι και αφήνουμε σε δυνατή φωτιά 2΄να δέσει και να γλασάρει η σάλτσα. Σερβίρουμε αμέσως.
|