Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Ταβούκ Οκτσού


9
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 60 '
User Photo JustCook JustCook

Ένα γλύκισμα διάσημο για την ιδιαιτερότητα του, περιέχει στήθος από κοτόπουλο. Ευχαριστώ τον Ανέστη που έπεισε την γυναίκα του την Μαρία να μου δώσει την συνταγή.

Ετικέτες:γλυκό, γάλα, κοτόπουλο, ταούκ κιοκτσού, ανατολίτικα γλυκά, Ανατολής, πολίτικα Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Παραδοσιακά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (9 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1400 γρ. γάλα βουβαλίσιο ή αγελαδινό
300 γρ. ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας ανθόνερο
100 γρ. πατατάλευρο
180 γρ. ρυζάλευρο
1 πρέζα αλάτι
1 στήθος κοτόπουλου (πολύ φρέσκο)
κανέλα

Βράζουμε το στήθος πολύ καλά μέχρι να μαλακώσει.
Κατόπιν μαδάμε το κοτόπουλο σε ψιλές-ψιλές κλωστές Τις πλένουμε αλλάζοντας το νερό 5 -6 φορές.

Τοποθετούμε το γάλα, τη ζάχαρη και το αλάτι σε μια κατσαρόλα και το βάζουμε στη φωτιά.

Σε ένα μπολ βάζουμε το ρυζάλευρο και το πατατάλευρο. Ρίχνουμε σ'αυτό λίγο από το χλιαρό γάλα και το ανθόνερο, ανακατεύουμε καλά και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το γάλα.

(Εαν χρησιμοποιήσουμε μονο ρυζάλευρο μπορούμε να το βρεξουμε με νερο και μόλις κάτσει στον πάτο χύνουμε το νερό και ειναι έτοιμο να προστεθεί στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά, αυτό είναι παραλλαγή αλλα η αυθεντική συνταγή ειναι νοστημότερη) 

Αφήνουμε την κρεμά να δέσει ανακατεύοντας συνεχώς. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μόλις δέσει λίγο βάζουμε τις ίνες του κοτόπουλου τμηματικά ανακατεύοντας καλά και συνέχεια  μέχρι να δέσουν όλα και να γίνουν μια πολύ ελαστική κρεμά.

Την αδειάζουμε σε ένα τετράγωνο ταψί ύψους 2 -3 εκατοστών και την αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.

Κόβουμε τετράγωνα κομμάτια 10 εκατοστών περίπου  και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας τυλίγουμε  σε ρολάκια . Βάζουμε κανέλα και σερβίρουμε.

Σχόλια

User Photo JustCook JustCook
2010-11-17 21:32:39
ναι έχεις δικιο Πέρσα έχω φάει και εγω κατι που λέγανε οτι ειναι αυτο το γλυκο αλλα καμια σχέση
User Photo persa persa
2010-11-17 16:26:27
ευχαριστουμε για την αναλυτικοτατη συνταγή σου JustCook. πολυ ιδιαίτερο γλυκο- με απαιτήσεις θα έλεγα- γιατι το εχω φαει και αποτυχημενο(μπλια). Καλη επιτυχία σε όσους το προσπαθήσουν
User Photo JustCook JustCook
2010-11-13 13:41:28
Το ρυζάλευρο είναι αλεύρι απο ρύζι και το πατατάλευρο απο πατάτα κυκλοφορεί στο εμπόριο σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων και σουπερμάρκετ στα βιολογικά επίσης. Tο ρυζάλευρο μπορεί να το βρείς και σε φαρμακείο, αφού κυκλοφορεί ως τροφή για μωρά, αλλά είναι με βανίλια οπότε προτιμάμε το βιολογικό εκτός αν βρείς σκέτο. Εγώ προσωπικά το αγοράζω απο ενα κατάστημα με ιαπωνικά προιόντα ή το φτιάχνω μόνος μου στο μπλέντερ βάζω ρυζι γλασέ και το κάνω πούδρα μετά το περνάω απο μία σιτα και ειναι έτοιμο. καλή επιτυχία
User Photo vana vana
2010-11-09 17:11:43
Όλο ερωτήσεις είμαι αλλά θέλω να το φτιάξω. Το ρυζάλευρο είναι αυτό που δίνουμε στα μωρά; Και το πατατάλευρο τι είναι;
User Photo JustCook JustCook
2010-11-07 09:55:29
προσπαθώ να την πείσω να έρθει στην παρέα μας αν τα καταφέρω η πολίτικες συνταγές της θα σας καταπλήξουν
User Photo JustCook JustCook
2010-11-07 09:52:38
Να είναι καλά το Μαράκι που μου την έδειξε 4 φορές μέχρι να την πετύχω
User Photo JustCook JustCook
2010-11-06 22:24:29
ναί, επίσης το ανθόνερο καλύπτει την μυρωδιά που έμεινε μετά το πλύσιμο
User Photo paprika paprika
2010-11-06 11:21:02
Συμφωνώ απόλυτα! Και το δεύτερο μυστικό που βλέπω στη συνταγή σου είναι το πολύ καλό πλύσιμο που κάνεις στις κλωστίτσες του κοτόπουλου με κρύο νερό και πολλές φορές για να εξαλειφθεί εντελώς η μυρωδιά του κοτόπουλου!! Και πάλι μπράβο σου!!
User Photo JustCook JustCook
2010-11-05 19:44:29
Εχεις δικιο πολλοί νομιζουν οτι βάζοντας ζαχαρη και καίγοντας το με ενα καμινέτο το κανεις καζαν ντιμπί αλλα κάνουν λάθος το καζαν ντιμπί μοιαζει περισσότερο με κρέμ μπρουλέ και δεν έχει και κοτοπουλο. Το μυστικό είναι να μαδιζεις σε τοσο λεπτές ίνες το κοτόπουλο που να μην το καταλαβαίνεις. (tavuk) σημαίνει κοτόπουλο και (göğsü) σημαίνει στήθος τωρα με την μετάφραση στα ελληνικα εχω ενα πρόβλημα το λεμε με 7 διαφορετικούς τρόπους δεν ξέρω πως ειναι η σωστή νομιζω οτι το Β δεν προφέρεται και το ğ μαλλον προφέρεται σαν γ δεν παίρνω όρκο :D
User Photo paprika paprika
2010-11-05 16:10:00
Έτσι μπράβο, αυτο είναι το σωστό ταούκ κιοκτσού ή ταβούκ οκτσού γιατί εδώ πολύ το μπερδεύουν αυτό το θαυμάσιο πολίτικο γλυκό με το καζάν ντιπί. Όπου το έχω δεί , το βλέπω με την καμμένη ζάχαρη στον πάτο του ταψιού. Πολύ καλή συνταγή!!
User Photo vana vana
2010-11-05 16:03:11
Το έχω δοκιμάσει σε ζαχαροπλαστείο και είναι υπέροχο . Δε φαίνεται καθόλου το κοτόπουλο. 5 σκουφάκια λοιπόν για την ωραία συνταγή.
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2010-11-05 09:19:43
Δε μπορώ να φανταστώ το κοτόπουλο σε γλυκό. Με τίποτα όμως...Αυτό είναι ένα καλό κίνητρο για να το δοκιμάσω. :-)

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.