Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Συκώτι γλυκό πικάντικο


3
1


Μερίδες: 6-8
Χρόνος ετοιμασίας: 50 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo qslv qslv
Τηγανιά συκωτιού γλυκιά και καυτερή. Οι χρόνοι είναι προσεγγιστικοί και οι ποσότητες είναι ενδεικτικές.

Αν μας άρεσε η συνταγή στηρίζουμε http://totamtiriri.blogspot.com !
Ετικέτες:συκώτι, πικάντικο Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Μοσχάρι
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (3 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

850γρ. συκώτι φρέσκο
ελαιόλαδο
αλάτι χονδρό
πιπέρι μαύρο
κόλιανδρο όχι τριμμένο
πιπέρι κόκκινο, πράσινο και μαύρο όχι τριμμένο
περίπου μισό ποτήρι Μαυροδάφνη ή Μοσχάτο Λήμνου*
Βεγκέτα
μέλι θυμαρίσιο ή πεύκου, κατά προτίμηση βαρύ και πυκνό

*αν αντί για Μαυροδάφνη χρησιμοποιηθεί Μοσχάτος Λήμνου, το φαγητό γίνεται ακόμα πιο γλυκό και αποκτά διαφορετικό -φρουτώδες και πιο ελαφρύ- άρωμα. Εγώ προτιμώ τη Μαυροδάφνη γιατί ταιριάζει με τα πιπέρια περισσότερο.
1. Κόβουμε το συκώτι σε μικρά κομμάτια, όπως το κρέας για τηγανιά (σχεδόν μπουκιές).

2. Αλατίζουμε και ρίχνουμε πιπέρι μαύρο και Βεγκέτα κατά το δοκούν.

3. Σε βαθύ πλατύ τηγάνι, ρίχνουμε αρκετό ελαιόλαδο. Με τη φωτιά στο δυνατό, περιμένουμε μέχρι να κάψει πολύ το λάδι (θα αρχίσει να κάνει φυσαλίδια).

4. Προσεκτικά ρίχνουμε το συκώτι στο τηγάνι. Πρέπει να χωρέσουν όλα τα κομμάτια σε μια στρώση.

5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο, και ρίχνουμε το κόλιανδρο και τα πιπέρια. Με το κόλιανδρο είμαστε φειδωλοί, ενώ με τα πιπέρια όχι, εκτός αν αντιπαθούμε τα καυτερά. Ρίχνουμε περίπου μισή ποσότητα Μαυροδάφνης.

6. Ανακατεύουμε καλά και είμαστε πάνω από το τηγάνι γυρνώντας τα κομμάτια συκωτιού όσο αυτά τηγανίζονται. Επειδή είναι μικρά, καίγονται εύκολα αν ξεχαστούμε ή αν δεν τα κινούμε συχνά.

7. Περίπου 5' πριν κατεβάσουμε τη φωτιά, ρίχνουμε περίπου 5 κουταλιές μέλι -ή όσο χρειάζεται ώστε να καλυφθούν όλα τα κομμάτια, και ανακατεύουμε καλά.

8. Σβήνουμε με Μαυροδάφνη και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε μαζί με το λάδι που τηγανίστηκαν.

Σχόλια

User Photo mariana mariana
2010-01-02 15:31:36
Πρωτότυπο!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.