Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Σύκα με γέμιση


3
0


Μερίδες: 15
Χρόνος ετοιμασίας: 5 '
Χρόνος ψησίματος: 20 '
User Photo marilu marilu
Από τη Σικελία με αγάπη
Ετικέτες:γλυκό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Παραδοσιακά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (3 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

250 gr μάρτζιπαν
15 αποξηραμένα σύκα
1/3 της κούπας ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού
50 gr καβουρντισμένα αμύγδαλα
Κόψτε το κοτσανάκι από τα σύκα.
Με ένα μαχαίρι χαράξτε τα σύκα σταυρωτά φθάνοντας ως τη μέση τους.
Ανοίξτε τα τέσσερα μέρη σαν τα πέταλα των λουλουδιών.
Σε ένα multi χτυπήστε το ξύσμα με τααμύγδαλα μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν μια λεία πάστα.
Βάλτε και το μάρτζιπαν και συνεχίστε να χτυπάτε το μείγμα μέχρι να γίνει απαλό και κοκκώδες.
Το μίγμα αυτό πλάστε το σε 15 μπαλάκια στο μέγεθος περίπου του καρυδιού.
Κάθε μπαλάκι βάλτε το στο ανοιγμένο σύκο και κλείστε τα πέταλα γύρω του.
Τα σύκα αυτά τα βάζετε στο ψυγείο και τα διατηρείτε σκεπασμένα με μια πλαστική μεμβράνη.

Buon appetito!

Σχόλια

User Photo marilu marilu
2010-10-07 15:19:49
χαχαχαχαχα έχεις δίκιο!μάλλον όταν την έγραφα ονειρευόμουν αυγά και αντι για τα αμυγδαλα έγραψα αυγα.....συγγνώμη!!!
User Photo sstamoul sstamoul
2010-10-07 10:49:40
Μ' αρέσουν όλες οι συνταγές με σύκα! Κάτι δε μου βγαίνει όμως (εκτός αν δεν τη διαβάζω σωστά): "χτυπήστε το ξύσμα με τ' αυγά"; στα υλικά δεν αναφέρεις αυγά... Και τ' αμύγδαλα;

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.