Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Στρούντελ-κοτόπιτα


13
0


Μερίδες: 20
Χρόνος ετοιμασίας: 25 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo persa persa

πεντανόστιμο!!!  κατάλληλο για συνοδευτικό σε ένα γεύμα , σε μπουφέ.Ακόμα και για finger-food, αν κάνουμε τα ρολάκια πιο μικρά.

Ετικέτες:κοτόπουλο, στρούντελ, σφολιάτα, μπουφέ, finger-food, συνοδευτικό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Πίτες / Με φύλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (13 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 1 κοτόπουλο ή 4 μπούτια
  • 4 κρεμμύδια ξερά, τριμμένα
  • 8 φέτες ζαμπόν
  • 8 φέτες γκούντα
  • 1 σφολιάτα
  • Μοσχοκάρυδο (μπόλικο)
  • Αλάτι πιπέρι
  • Βράζουμε το κοτόπουλο σε λίγο νερό και όταν είναι έτοιμο κρατάμε το ζωμό, όσο έχει περισσέψει.
  • Το ξεκοκαλίζουμε (εκτός αν πάρουμε φιλετάκια), και το βάζουμε στο μούλτι με το ζωμό του σιγά-σιγά , να το αλέσουμε. αν μείνει και κενά κομματάκι δεν πειράζει.
  • Εν τω μεταξύ, σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τα κρεμμύδια τριμμένα, να μαραθούν λίγο, μαζί με το αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, να δέσουν τα υλικά. Τα κρατάμε στην άκρη.
  • Ανοίγουμε ένα φύλλο σφολιάτας, σε όρθιο σχήμα παραλληλόγραμμου(σαν πόρτα)
  • Μέχρι τη μέση της επιφάνειας του, στρώνουμε πρώτα το ζαμπόν, μετά τις φέτες γκούντα και από πάνω απλώνουμε το κοτόπουλο\το τυλίγουμε σε ρολό. Βρέχουμε τα χέρια για να κολλήσει.
  • Το ψήνουμε σε θερμό αέρα στους 200ο C, μέχρι να ροδίσει.

Σχόλια

User Photo mariana mariana
2010-02-08 21:40:40
Απλό και νοστιμότατο!
User Photo mima mima
2010-02-02 18:28:48
Είναι τέλειο. Το έχω φάει σε τραπέζι φίλης μου, που έκανε και σάλτσα με το ζουμί που έμενε από το κοτόπουλο. Τέλειο. Και μου αρέσει πολύ το μοσχοκάρυδο.

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.