Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Στριφτά δαχτυλάκια σφολιάτας με κίτρινο τυρί


18
0


Μερίδες: πολλές
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 20 '
User Photo λιζα λιζα

Όσο γρήγορα γίνετε τόσο γρήγορα τρώγεται!

Ετικέτες:Αλμυρό-λιχουδιά Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ψωμιά - Ζύμες / Φύλλα
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (18 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

2 φύλλα σφολιάτας.

250γρ. κίτρινο τυρί (εγώ βάζω κεφαλοτύρι ή Ρεγκάτο).

2 Αυγά χτυπημένα.

Λίγο σουσάμι. 

Πέρνουμε το ένα φύλλο το ανοίγουμε λίγο με τον πλάστη και το αλοίφουμε με αυγό.Απλώνουμε το τυρί και προσέχουμε να μην αφήσουμε κενά.Πέρνουμε το άλλο φύλλο το αλοίφουμε και αυτό με αυγό και το βάζουμε πάνω στο άλλο με την αυγομένη πλευρά στο τυρί. Πατάμε να κολλήσουν καλά.Κόβουμε την σφολιάτα κατά μήκος στη μέση και μετά αντίθετα σε λουρίδες δύο εκατοστών.Ξαναλοίφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.Τα στρίβουμε λίγο (σαν χαλασμένο ελατήριο) και τα αραδιάζουμε στο ταψί.Τα ψήνουμε μέχρι να φουσκώσουν και να χρυσοκοκκινίσουν!

Σχόλια

User Photo natasa natasa
2010-02-08 03:19:39
αυτο ειναι ολο;;; κι,αναροτιομουν πως γυνονται;;;; και εινα νοοοοοοστιμα!! μπραβο λιζα.....
User Photo alexadra alexadra
2009-10-15 20:34:37
Εννοούσα δεν θέλουν πολύ ψήσιμο..
User Photo alexadra alexadra
2009-10-15 20:33:33
τελεια!!!!δεν θελουν που ψησιμο,εγω τα πρωτα τα παράψησα αλλά τα άλλα ήταν τέλεια.μπραβο!!!
User Photo Eva K. Eva K.
2009-07-03 00:01:34
παρα πολυ καλο!!! θα το δοκιμασω σιγουρα,μιας και ο γιος μου τρωει μονο κιτρινα τυρια γιατι η φετα του φερνει καουρα στο στομαχακι του.συγχαρητηρια λιζα !!!
User Photo λιζα λιζα
2009-06-30 11:28:07
Και όμως αυτά είναι litsaki73! και εγώ την ιδέα την πήρα από ένα φούρνο.Ρώτησα να μου πουν την συνταγή,φυσικά δεν μου την είπαν,άρχισα τις αλχημίες και τα πέτυχα! (μεταξύ μας,δεν παιδεύτηκα και πολύ).
User Photo litsaki73 litsaki73
2009-06-29 19:54:13
Λίζα μου, αν είναι σαν αυτά που αγοράζω από τον φούρνο της γειτονιάς μου και μετά γλύφω και τα σουσαμάκια, .....τα σέβη μου!!!!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.