Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Στραπατσάδα με λαζάνια


8
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 10 '
User Photo Basilis26 Basilis26
ξέρω ξέρω!!!! οι ντομάτες με αυγά συνοδεύονται με πατατούλες. trust me.... με λαζάνια ή χιλοπίτες πάνε υπέροχα επίσης....plus είναι πολύ γρήγορο φαί.....  value for time!!!!
Ετικέτες:τομάτα, αυγά, στραπατσάδα, λαζάνια, strapatsada Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Ζυμαρικά - Μακαρόνια
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (8 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

500 gr λαζάνια
3 αυγά
2 μεγάλες τομάτες
1 πιπεριά
φέτα (όσο θέλω)
λίγο λαδάκι
αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
1 κύβος λαχανικών
λίγο βούτυρο
τυράκι τριμμένο (σκληρό τυρί δανίας συστήνω)
Βράζω τα ζυμαρικά με αλατάκι λίγο λαδάκι και ένα κύβο λαχανικών

Όσο βράζουν τα ζυμαρικά ξεφλουδίζω τις τομάτες και τις χτυπάω στο multi.  Προσοχή ΟΧΙ πολύ. Θέλω να μείνουν κομμάτια και όσο το δυνατόν λίγα υγρά. Κόβω επίσης πολύ μικρές λουρίδες την πιπεριά και θριμματίζω την φέτα.
Βάζω το τιγάνι στη φωτιά (στο δυνατό) και αφού ζεστάνει λίγο ρίχνω τις τομάτες. μέχρι να ζεσταθεί η τομάτα και να αρχίζουν να κοχλάζουν τα υγρά χτυπάω τα αυγά (καλα.....)

Καλό είναι να έχουμε μία σπάτουλα απο αυτές που έχουν τελείωμα ενα πλαστικό (ελαστικό) τετράγωνο κομμάτι αλλα και με ξύλινη γίνεται η δουλειά.

Λοιπόν είχαμε μείνει εκεί που κοχλάζουν τα υγρά της τομάτας.....  ρίχνω λίγο λαδάκι και μετά απο 2 λεπτάια αλάτι πιπέρι και πολύ λίγη ζάχαρη. Μετά ρίχνω πιπεριά και φέτα. φυσικά συνεχώς ανακατέυω με την σπάτουλα όλη αυτήν την ώρα.
Προσοχή..... μόλις ρίξω και τα αυγά (που είναι το τελυτάιο βήμα) πρέπει να έχει αρχίσει να στεγνώνει η τομάτα (όχι πολύ).
Τέλος ρίχνω τ αυγά και ανακατέυω με την τομάτα. σε 2΄ λεπτά αφού τα ρίξω έιναι έτοιμο....!!!!

Τα λαζάνια μου σίγουρα θα έχουν γίνει. τα καίω με λίγο βούτηρο και ρίχνω απο πάνω την στραπατσάδα.

Προσθέτω και μπόλικο τυράκι και ΕΤΟΙΜΟ!!!!!!

Βαρύ φαγητό με αρκετές θερμίδες νομίζω αλλα πολύ γρήγορο, πολύ εύκολο και πολυυυυ νόστιμο!!!!

Σχόλια

User Photo Basilis26 Basilis26
2011-02-10 17:29:45
Να σου πω την αλήθεια 9 στις 10 φορές συνοδεύω μακαρόνια με Δανίας (κόλλημα). αλλωστέ και στην συνταγή είπα συστήνω. Οπότε Μίνα μου (με την ωραία φωτό :-) κακώς ενίστασαι. Είναι θέμα γούστου!!! Πάντως μ αρέσει να δοκιμάζω τυράκια οπότε θα φροντίσω σύντομα να έχω άποψη για το τυράκι που λες. περιμένω και άλλες προτάσεις (γενικά... από όλους) φιλιά!!!
User Photo Μίνα Μίνα
2011-02-10 15:04:59
Δυστυχως δε τα πάω καλά με τη στραπατσαδα...όμως αυτή φαίνεται μια καλή ιδέα για όσους την αγαπούν! Μια ένσταση όμως! Γιατί τυρί Δανίας? Είναι σκληρό σαν κεφαλοτύρι και έχει το μισό άρωμα απ'αυτό... Κάτι άλλο που έχω ανακαλύψει τελευταία και έχω κολλήσει είναι η γραβιέρα Κρήτης προσοχή όμως: 12μηνης παλαίωσης!! Τα αρώματα που βγάζει αυτό το τυρί σε κάνουν να θες να το φας σκετο χωρίς τίποτα άλλο συνοδευτικό... δοκίμασέ το αν το βρεις... εγώ το βρίσκω στο ΑΒ.
User Photo ΝΤΙΜΗ ΝΤΙΜΗ
2011-02-10 14:09:25
Μπράβο,Basilis 26,για την υπέροχη συνταγή.Λατρεύω τη στραπατσάδα και ομολογώ ότι την εκδοχή με τα λαζάνια δεν την είχα σκεφτεί.Μιας και είμαι και μακαρονού, θα δοκιμαστεί αύριο κιόλας!Άξια δικά σου τα 5 σκουφάκια!!!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.