Διαλύετε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Φτιάχνετε μια εύπλαστη ζύμη και την αφήνετε σε ζεστό σημείο σκεπασμένη, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Στη συνέχεια τη χωρίζετε σε τρία φρατζολάκια ή καρβελάκια και τα τοποθετείτε σε ταψί που έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Τα σκεπάζετε με μια καθαρή πετσέτα και τ αφήνετε να ξαναφουσκώσουν άλλα 45 λεπτά περίπου.
Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 200 βαθμούς, χαράζετε τα σταφιδόψωμα μ ένα κοφτερό μαχαίρι, τ αλείφετε με λίγο λάδι και τα ψήνετε για 12 λεπτά.
Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 150 βαθμούς και τα ψήνετε 30 λεπτά ακόμα.
Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε και ατομικά σταφιδόψωμα.
Σ αυτή την περίπτωση θα τα ψήσετε λιγότερο.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
2010-09-22 21:28:21
Λατρευω το σταφιδοψωμο!Σιγουρα θα το φτιαξω
2010-04-11 23:37:04
Πρέπει να γίνονται πολύ μυρωδάτα! Θα τα δοκιμάσω στην πρώτη ευκαιρία.
2010-04-11 21:03:17
Να τα φτιάξεις και να μου πεις εντυπώσεις apapsa μου. Καλή επιτυχία!
2010-04-11 20:57:38
Τρώγομαι να φτιάξω σταφιδόψωμο εδώ και αρκετό καιρό, αλλά δεν έχψ αξιωθεί. Δεν είχα και συνταγή εδώ που τα λέμε. Ε τώρα νομίζω ότι ήρθε η ώρα τους! Ανυπομονώ να τα φτιάξω Σοκολατούλα :ο)