Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Σπιτικό Σιρόπι Φράουλας


5
0


Μερίδες: 10
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 5 '
User Photo theremina theremina

Εύκολη λύση για τις χτυπημένες, παραγινομένες, κλπ φράουλες.

Ιδανικό για να συνοδεύσει κρέπες, παγωτό, γιαούρτι, κλπ. 

Επίσης το χρησιμοποιώ για την συνταγή των Strawberry Shortcakes.

Ετικέτες:φράουλες Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (5 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

200 γραμμάρια φράουλες (όσο πιό χτυπημένες ή παραγινομένες, τόσο το καλύτερο)

25 με 50 γραμμάρια ζάχαρη (ανάλογα με τα γούστα σας)

1 ή 2 σταγόνες φρέσκο χυμό λεμόνι

1. Πλένουμε και στεγνώνουμε τις φράουλες, και κόβουμε τα κοτσάνια. Μην μπείτε στον κόπο να αφαιρέστε τα μαλακά ή χτυπημένα σημεία, αφήστε τες ολόκληρες.

2. Βάζουμε τις φράουλες σε βαθύ πιάτο και τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια, ή τις λειώνουμε με ένα πιρούνι. 

3. Βάζουμε τις φράουλες με την ζάχαρη σε ένα μικρό κατσαρολάκι και ανάβουμε την φωτιά. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να λειώσει η ζάχαρη και να αρχίσει να πήζει λιγάκι το σιρόπι.  Εγώ προτιμώ μία 'φρέσκια' γέυση και κάπως αραιό σιρόπι, δεν αφήνω να βράζει πάνω από 5 λεπτά. 

4. Εάν θέλετε το σιρόπι πίο γλυκό/πηχτό, προσθέστε κι'άλλη ζάχαρη, ή/και αφήστε να βράσει περισσότερο.  Στο τέλος ρίξτε τις 1-2 σταγόνες χυμό λεμόνι για να κάνει την γεύσι της φράουλας πιό έντονη.

5. Αφήστε να κρυόσει λίγο, βάλτε το σιρόπι σε ένα βαζάκι και διατηρήστε το στο ψυγείο για όποτε το χρειαστείται.

Σχόλια

User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2009-06-08 10:51:49
Το οραματίζομαι με παγωτό καϊμακι... :)

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.