Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Σπιτική Λεμονάδα


4
0


Μερίδες: 1
Χρόνος ετοιμασίας:  '
Χρόνος ψησίματος:  '
User Photo Callme_Jessica Callme_Jessi ca
Οταν κάνει πολύ ζέστη, η μπύρα δεν είναι ικανή να με ξεδιψάσει, ίσα ίσα τότε είναι που ο οργανισμός μου ζητάει και μια λεμονάδα σπιτική. Στην υγειά σας λοιπόν!
Ετικέτες:δροσιστικό, λεμονάδα Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ποτά - Ροφήματα / Αναψυκτικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (4 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

Οταν κάνει πολύ ζέστη, η μπύρα δεν είναι ικανή να με ξεδιψάσει, ίσα ίσα τότε είναι που ο οργανισμός μου ζητάει και μια λεμονάδα σπιτική. Οπως έγινε πριν από μερικές μέρες που έφιαξα μια ομελέτα.

Πίνω, λοιπόν, μια μπύρα και από πάνω ένα μεγάλο ποτήρι λεμονάδα: Στίβω ένα λεμόνι, λιώνω 1 κ.γλ. καστανή ζάχαρη σε λίγο νερό ζεστό να γίνει σιροπάκι, το ρίχνω στο χυμό, προσθέτω νερό και μπόλικα παγάκια. Την πίνω από το ποτήρι χωρίς καλαμάκι, για να έρχονται στο στόμα τα παγάκια.


Και άκου τώρα! Αφού πίνω δυο μεγάλα ποτήρια και μ’αρέσει (αυτό έγινε πέρισυ το καλοκαίρι), διαβάζω μετά από λίγο στο Αθηνόραμα ότι ένας από  τους πιο διάσημους Ισπανούς σεφ, ο Sergi Arola, προσφέρει  ένα δροσερό κοκτέιλ με μπύρα και λεμονάδα από φρέσκο λεμόνι σε αναλογία 1:2.

Το γράφει ο Δημήτρης Αντωνόπουλος που το δοκίμασε στο καφέ ρεστοράν του Αρόλα στη Μαδρίτη. Ξέρει τι λέει ο Δημήτρης: “Πλούσιο, γοητευτικό, εξαιρετικά δροσιστικό και πολύ καλό ως συνοδεία πίτσας,σάντουιτς και σια”.

Α, και κάτι ακόμα, έμαθα ότι αυτό το drink  στην Αγγλία το λένε shandy.
Στίβω ένα λεμόνι, λιώνω 1 κ.γλ. καστανή ζάχαρη σε λίγο νερό ζεστό να γίνει σιροπάκι, το ρίχνω στο χυμό, προσθέτω νερό και μπόλικα παγάκια.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.