Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Σπετζοφάι Πηλιορείτικο


10
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 100 '
User Photo persa persa

Καλοκαιρινό πεντανόστιμο πιάτο, και κυρίως και συνοδευτικό, από τα χωριά του Πηλίου. Μπορούμε να το κάνουμε και λίγο πικάντικο με μια κόκκινη πιπερίτσα ή καυτερό πιπέρι, περί ορέξεως...

Ετικέτες:λουκάνικα, λαχανικά, παραδοσιακό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Λαχανικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (10 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 20 γρ. χωριάτικα λουκάνικα
  • 1/2 κιλό μελιτζάνες
  • 1/2 κιλό μικρές πιπεριές πράσινες
  • 1/2 κιλό ντομάτες
  • 1/2 κούπα λάδι
  • αλάτι

Κόβουμε σε μικρές στρογγυλές φέτες τις μελιτζάνες και τις πασπαλίζουμε με αλάτι. Τις βάζουμε σε σουρωτήρι και τις αφήνουμε να μείνουν το λιγότερο μισή ώρα. Τις ξεπλένουμε και τις στραγγίζουμε τυλίγοντάς τις σε πετσέτες.

Αφαιρούμε τους σπόρους από τις πιπεριές. Τις πλένουμε και κόβουμε σε τέταρτα κατά μήκος.

Πλένουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε τη φλούδα και τους σπόρους και τις κόβουμε σε φέτες.

Τρυπάμε τα λουκάνικα και τα βράζουμε για 5 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε σε φετάκια.

Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα λουκάνικα. Τα βγάζουμε και ρίχνουμε στο τηγάνι τις μελιτζάνες και τις πιπεριές να σοταριστούν. Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για λίγο. Προσθέτουμε τις ντομάτες και αφήνουμε να βράσουν για μισή ώρα ακόμα. Στο τέλος προσθέτουμε τα λουκάνικα, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε όλα μαζί να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για μια ώρα ακόμα ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.