Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Σπανακοτυρόπιτα Σφολιάτα


9
0


Μερίδες: 12
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 45 '
User Photo nikmauro nikmauro
Σπανακοτυρόπιτα Σφολιάτα στο φούρνο
Ετικέτες:σπανακι, σφολιατα, spanaki, sfoliata Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Πίτες / Με φύλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (9 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 1 κιλό σφολιάτα (2 φύλλα)
  • μισό κιλό τυρί
  • 1 κιλό σπανάκι
  • μια χούφτα ψιλοκομμένο άνηθο
  • 4 αυγά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 50 γρ. μαργαρίνη (ή βούτυρο)
  • Βγάζουμε τη σφολιάτα από την κατάψυξη για να ξεπαγώσει
  • Καθαρίζουμε το σπανάκι και το βράζουμε.  Το αφήνουμε να κρυώσει ή το βάζουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό για να κρυώσει πιο γρήγορα. Το στραγγίζουμε καλά με τα χέρια μας και το κόβουμε με ένα μαχαίρι σε μικρά κομμάτια. Αλατίζουμε το σπανάκι λίγο, όχι πολύ γιατί έχει αλάτι και το τυρί.
  • Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά. Κρατάμε μια μικρή ποσότητα στην άκρη ίσα για να αλείψουμε την πίτα πριν την φουρνίσουμε.
  • Τρίβουμε μέσα στα αυγά το τυρί, προσθέτουμε πιπέρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε στο τυρί το σπανάκι και ανακατεύουμε το μείγμα της γέμισης μας.
  • Λειώνουμε το βούτυρο και αλείφουμε το ταψί μας.  Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και το αλείφουμε με το βούτυρο.
  • Προσθέτουμε τη γέμιση και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.
  • Καλύπτουμε τη γέμιση με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Το αλείφουμε βούτυρο  και στη συνέχεια το αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό που είχαμε κρατήσει.
  • Κάνουμε τρύπες με ένα πηρούνι στη σφολιάτα και ψήνουμε την πίτα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.