Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Σπανακοτυρόπιτα


7
0


Μερίδες: 16+
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 60 '
User Photo Γαργαντουράκης Γαργαν τουράκ ης
Σπανακοτυρόπιτα,για κυρίως, για συνοδευτικό, για κολατσιό!
Ετικέτες:αλμυρό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Πίτες / Με φύλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (7 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

Για τα φύλλα

 

1 κιλό αλεύρι

1 κοφτό κουταλάκι αλάτι

1/2 φλυτζάνι λάδι

1 φλυτζανάκι  ξύδι

νερό

 

Για τη γέμιση

 

1 κιλό σπανάκι

4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα

1 ματσάκι άνιθο

λίγες καυκαλίθρες

λίγα συγκλιμίδια (μυρωδικά χόρτα)

1/2 κιλό φέτα τριμμένη

1 φλυτζανάκι ρύζι

2-3 αυγά

αλάτι

πιπέρι


Πρώτα φτιάχνουμε την ζύμη για το φύλλο.

Ανακατεύουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι με το αλάτι το λάδι και το ξύδι. Προσθέτουμε λίγο λίγο νερό χλιαρούτσικο και ζυμώνουμε μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα χέρια. Χωρίζουμε τη  ζύμη σε 3 μπάλες και τις αφήνουμε στην άκρη στη λεκάνη πασπαλισμένες με λίγο αλεύρι κανένα μισάωρο.

Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το σπανάκι. Βάζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, το σπανάκι, τον άνιθο ψιλοκομμένο και τα λοιπά μυρωδικά σε κατσαρόλα και τα ζεσταίνουμε 3-4 λεπτά για να πέσουν λιγάκι.Τα αποσύρουμε και τα ανακατεύουμε με την φέτα τα αυγά, αλάτι, πιπέρι και το ρύζι.

Ανοίγουμε τα φύλλα μας   ένα ένα σε αλευρωμένη επιφάνεια. Λαδώνουμε το ταψί μας ( εγώ χρησιμοποιώ μεγαλούτσικο ταψί) και στρώνουμε το ένα φύλλο προσέχοντας να εξέχει απο το ταψί ώστε να διπλωθεί στο τέλος. Απλώνουμε απο πάνω την μισή   γέμιση μας και μετά απλώνουμε το 2ο  φύλλο.Μετά απλώνουμε και την υπόλοιπη γέμιση και τέλος το τελευταίο φύλλο. Διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα και χαράζουμε σε κομμάτια της αρεσκείας μας .Λαδώνουμε απο πάνω την πίτα μας και την ψήνουμε για 1 ώρα περίπου στους 180 βαθμούς. Εγώ την έψησα 75 λεπτά γιατί η κόρη μου άνοιγε συχνά το φούρνο για να δει την πορεία του ψησίματος. Έχω φάει ήδη 3 κομμάτια αντί για μεσημεριανό!

Σχόλια

User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2010-01-24 21:42:03
Γευστικότατη και αρωματική πιτούλα! Τέλειο πρώτο πιάτο! Αξίζει όλα τα σκουφάκια!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.