Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Σπανακοπιτα της Ελενης


9
0


Μερίδες: 10
Χρόνος ετοιμασίας: 60 '
Χρόνος ψησίματος: 60 '
User Photo κλαρα κλαρα
Πολυ γευστικη και με πολυ λιγα λιπαρα!
Ετικέτες:σπανακοπιτα Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Πίτες / Με φύλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (9 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

600 γρ σπανακι
1 ματσο κρεμυδακια φρεσκα
1 πρασο
1 κρεμυδι ξερο
1 ματσακι ανιθο
4 κουταλιες της σουπας ελαιολαδο
αλατι-πιπερι


για το φυλο

1/2 κιλο αλευρι περιπου
2 κουταλιες της σουπας ελαιολαδο
αλατι
1 κουταλια  χυμο λεμονιου
νερο οσο παρει
Πλενω πολυ καλα τα λαχανικα,και τα κοβω.
Λουζω το σπανακι με καυτο νερο και το αφηνω να στραγγισει.Σωταρω με το ελαιολαδο το ξερο κρεμυδι,το πρασο και τα φρεσκα κρεμυδακια.Οταν ειναι ετοιμα τα κατεβαζω απ τη φωτια και προσθετω το σπανακι,το ανιθο και αλατοπιπερο.
Φτιαχνω το ζυμαρι με το γνωστο τροπο,και το αφηνω για 1/2 ωρα στο ψυγειο να ξεκουραστει.
Αλειφω με λιγο λαδακι ενα μετριο ταψι και τοποθετω 3 φυλα τα οποια εχω περασει με λιγο ελαιολαδο.
Προσθετω το σπανακι και συνεχιζω με αλλα 2 φυλα.
Βρεχω τα χερια μου και περναω το πανω φυλο ,και το κοβω σε τετραγωνα κοματια.
Ψηνω στους 180 για 1 ωρα.
Ειναι πεντανοστιμη!!!! 

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.