Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Σπανακόπιτα μπαμπάτσ'κη


15
0


Μερίδες: 12
Χρόνος ετοιμασίας: 80 '
Χρόνος ψησίματος: 40 '
User Photo apapsa apapsa

Η σπανακόπιτα είναι το αγαπημένο μου φαγητό. Αυτή ήταν η πρώτη μου δοκιμή και πέτυχε!

Ετικέτες:πίτα, παραδοσιακά Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Πίτες / Με φύλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (15 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 κιλό σπανάκι φρέσκο

1 κιλό φύλλο χωριάτικο

400 γρ. φέτα

3 αυγά χτυπημένα

3 κρεμμυδάκια φρέσκα σε ροδέλες

3 πράσα σε ροδέλες

100 γρ κεφαλογραβιέρα σε κυβάκια

1 κουτ. της σούπας άνηθο

1/2 φλυτζάνι λάδι

2-3 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι λεπτό

αλάτι-πιπέρι

Πλένουμε καλά το σπανάκι και το ψιλοκόβουμε. Προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας αλάτι και τρίβουμε το σπανάκι με τα χέρια. Αφήνουμε το σπανάκι 1 ώρα με το αλάτι για να στραγγίξει καλά.

Τσιγαρίζουμε σε 1/3 φλυτζανιού λάδι το σπανάκι, τα κρεμμυδάκια και τα πράσα. Αφήνουμε λίγο τα μείγμα να κρυώσει. Προθέτουμε την φέτα σε μικρά κομμάτια, την κεφαλογραβιέρα, τα αυγά, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και τέλος το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης.

Σε βουτυρωμένο ταψί μεσαίου μεγέθους στρώνουμε τα μισά φύλλα, αλείφοντάς τα ενδιάμεσα με λάδι. Ρίχνουμε την γέμιση και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα. Χαράζουμε ελαφρά τα πάνω φύλλα και ραντίζουμε με λίγο νερό για να μη διπλώσουν. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 40-45 λεπτά.

Σχόλια

User Photo StrangeEmily StrangeEmily
2009-05-26 23:17:19
Σλουρπ!
User Photo apapsa apapsa
2009-05-22 12:15:32
Κι εμένα! (Όχι και πολύ σπάνιο αυτό βέβαια :ο) )
User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2009-05-22 12:02:00
Μου άνοιξες την όρεξη! :)

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.