Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Σπανακόπιτα


9
0


Μερίδες: Περίπου 25 κομμάτια
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 60 '
User Photo Mei-ko Mei-ko

Αγαπημένη, κλασική σπανακόπιτα, με φέτα βεβαίως βεβαίως!

Ετικέτες:Πίτες αλμυρές Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Πίτες / Με φύλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (9 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

Ένα κιλό σπανάκι. (Αν δεν θέλετε να παιδευτείτε, αγοράστε μια συσκευασία κατεψυγμένο)

8-10 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 μικρό ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο

1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

500γρ φέτα σκληρή, τριμμένη σε κομμάτια

5-6 αυγά

1 κούπα λάδι (στο περίπου)

Λίγο βούτυρο (2-3 κουταλιές κι αυτό προαιρετικά αλλά γίνεται πολύ πιο νόστιμη)

Ένα πακέτο φύλλο κρούστας

Αλάτι, πιπέρι

Αν το σπανάκι είναι φρέσκο, το πλένουμε και το κόβουμε σε κομμάτια. Ρίχνουμε αλάτι, το ζυμώνουμε λίγη ώρα κ το στίβουμε με τα χέρια να φύγουν τα πολλά υγρά του. Αν είναι κατεψυγμένο, απλά ξεπαγώνουμε και στίβουμε.

 

Το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά, τα αυγά, το βούτυρο, το πιπέρι και τη φέτα, την οποία εγώ προσωπικά δεν τρίβω σε πολύ μικρά κομμάτια γιατί χάνεται στη γεύση και ανακατεύουμε καλά.

 

Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα, λαδώνοντας κι αυτά ένα ένα. Μετά στρώνουμε τη γέμιση κ συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντας τα επίσης.

 

Γυρίζουμε προς τα μέσα τα φύλλα που προεξέχουν, χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι.

 

Πριν τη βάλουμε στο φούρνο, ραντίζουμε με λίγο νερό.

Σχόλια

User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2009-07-06 09:06:52
Μια σπανακόπιτα είναι πράγματι classic!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.