Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Σπαγκετίνι με Σπαράγγια


8
0


Μερίδες: 2 με 3
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 15 '
User Photo theremina theremina

Ένα βράδυ είχαμε πολύ όρεξη,  δεν είχαμε ιδέα τι να φτιάξουμε, μόνο κάτι υπόλοιπα βρασμένα σπαγκετίνι και διάφορα λαχανικά στο ψυγείο. 
Παλιότερα είχα δοκιμάσει μία συνταγή με ζυμαρικά, σπαράγγια και ξύσμα λεμονιού.  Αρκετά ενδιαφέρον σαν ιδέα, αλλά άνοστο στο πιάτο. 
Θυμήθηκα μία συνταγή με ζυμαρικά, κουκουνάρι, σκόρδο, βασιλικό και κόκκινες πιπεριές που μου άρεσε πολύ. Αποφάσισα να συνδυάσω τις δύο συνταγές και ιδού το αποτέλεσμα.
Άρεσε πολύ, έχω ήδη αγοράσει κι άλλα σπαράγγια τώρα που είναι στην εποχή τους, για να το ξαναφτιάξω.

(Δεν σας κρύβω ότι πρόσθεσα επίσης λίγο μπούκοβο, μου αρέσουν τα καυτερά! Εάν δεν θέλετε πικάντικη μακαρονάδα, μειώστε το σκόρδο.)

Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ζυμαρικά & Ρύζι / Ζυμαρικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (8 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

4-6 φέτες μπείκον, ψιλοκομμένο

 

1 - 2 κουταλιές ελαιόλαδο

 

1 ματσάκι (400-500γρ.) φρέσκα σπαράγγια

 

1 - 2 πράσα, σε λεπτές φέτες

 

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

 

το ξύσμα από 1 λεμόνι

 

το ξύσμα από 1 πορτοκάλι

 

λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό

 

30-50 γραμμάρια κουκουνάρι

 

αλάτι, πιπέρι

 

2 κουταλάκια βούτυρο(προαιρετικό)

 

μισό πακέτο (250γρ) σπαγκετίνι, βρασμένο

1. Πλένουμε το σπαράγγια και κόβουμε το κοτσάνι στο σημείο που αρχίζει να είναι σκληρό σαν ξύλο (πιέζετε ελαφρά με το μαχαίρι ξεκινώντας από την κομμένη άκρη μέχρι να βρείτε το τρυφερό και κόβετε εκεί).

 

2. Βάζετε τα σπαράγγια σε φαρδιά κατσαρόλα και ρίχνετε όσο νερό χρειάζεται να σκεπαστούν. Προσθέτετε αλάτι, και τα βράζετε περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λιγάκι, αλλά να είναι ακόμα al dente (θα μαγειρευτούν κι’άλλο λίγο στην συνέχεια). Τα βγάζετε από το νερό και τα στραγγίζετε. Φυλάξτε μία κούπα από το νερό της κατσαρόλας!

 

3. Αφού κρυώσουν λιγάκι, μπορείτε να τα κόψτε σε 3 ή 4 κομμάτια το καθένα, ή να τα αφήστε ολόκληρα (όπως στην φωτογραφία).

 

4. Στεγνώστε την κατσαρόλα και ρίχνετε μέσα το κουκουνάρι. Το ανακατεύετε συνέχεια πάνω από φωτιά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Τα βάζετε αμέσως σε μικρό μπολ και αφήστε την κατσαρόλα να δροσίσει λιγάκι.

 

5. Στην κατσαρόλα τώρα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, τσιγαρίζετε το μπέικον και το πράσο. Μόλις μαγειρευτεί το πράσο, προσθέστε τα σπαράγγια, το ξύσμα από το λεμονί και το πορτοκάλι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, και το κουκουνάρι. Σε 3 λεπτά θα είναι έτοιμα. 

 

6. Προσθέτετε τώρα στην κατσαρόλα το σπαγκετίνι, και όσο ‘ζουμί‘ από το βράσιμο τον σπαραγγιών χρειαστεί για να μην κολλήσουν τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα. Εάν δεν έχετε πρόβλημα με το βούτυρο, το ρίχνετε και αυτό τώρα. Μόλις ανακατευτούν και ζεσταθούν όλα τα συστατικά μαζί (1 λεπτό), είναι έτοιμο για σερβίρισμα!

Σχόλια

User Photo Μίνα Μίνα
2012-05-14 19:28:57
Τέλεια μου φαίνεται... Θα προσθέσω κόκκινη πιπερίτσα από τη γλάστρα μου και θα είναι φοβερή! Να'σαι καλά!

Παραλλαγή συνταγής

User Photo theremina theremina
2013-04-26 00:59:12
Χθες ξεκίνησα την συνταγή και στην πορεία ανακάλυψα ότι δεν είχα πράσο. Το αντικατέστησα με φρέσκα κρεμμυδάκια (περίπου 6) και βγήκε ακόμα πιο νόστιμο!
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.