Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Σπαγγέτι με σολομό


6
0


Μερίδες: 6
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo ADAM ADAM

Σπαγγέτι με σωλομό και φρέσκο σκόρδο!!

Ετικέτες:Πολύ βαρύ,Αλμυρό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ζυμαρικά & Ρύζι / Ζυμαρικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (6 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 φιλέτο καπνιστό σολομό

8-10 φρέσκα σκόρδα

1 μικρή κρέμα γάλακτος

1/2 κιλό μακαρόνια Νο 6

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει, για τα μακαρόνια.

Στο μεταξύ, σε ένα βαθύ τηγάνι αντικολλητικό, κόβουμε το φιλέτο σολομού σε μικρά κομμάτια και το αφήνουμε να σιγοψηθεί, να βγάλει το λίπος του.

Πλένουμε τα σκόρδα και τα λοιώνουμε στο μπλέντεράκι. Τα προσθέτουμε στο σολομό, και το αφήνουμε να σιγοβράζει.

Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν χωρίς αλάτι και τα ανακατεύουμε 2-3 φορές να μην κολλήσουν.

Στο μείγμα του σολομού προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά για να πάρει 2-3 βράσεις.

Μόλις γίνουν τα μακαρόνια (κατά προτίμηση όχι πολύ βρασμένα) τα στραγγίζουμε στο τρυπητό και τα ξεπλένουμε με λίγο κρύο νερό.

Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε σ'αυτά το μείγμα της κρέμας με το σολομό. Τα μεταφέρουμε στο αναμμένο μάτι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά, προσέχωντας μην τα σπάσουμε.

Σερβίρονται ζεστά με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σχόλια

User Photo pitsilo pitsilo
2011-10-28 00:02:17
το έκανα με ταλιατέλες... πολύ καλό!!!!
User Photo ADAM ADAM
2009-07-28 12:32:33
Η ποσότητα που παίρνω συνήθως είναι 160-180 γραμμάρια σολομό. Τα σκόρδα πρέπει να είναι φρέσκα αλλιώς είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσεις πέστο.
User Photo theremina theremina
2009-07-28 10:59:07
Σίγουρα θα το δοκιμάσω, ακριβώς επειδή έχει όλο αυτό το σκόρδο ;-ο Να ρωτήσω περίπου πόσο βάρος είναι ο σολομός? Εγώ υπολογίζω περίπου 100 με 150 γραμμάρια για ένα πακέτο (500 γρ) ζυμαρικά, αλλά επιεδή δεν την ξέρω την συνταγή ίσως να είναι και παραπάνω (με τόσο σκόρδο...). Το 100 με 150 γρ. είναι μία 'ετοιμη' συσκευασία καπνιστού σολομού στα σελφ-σερβις ψυγεία του σουπερμάρκετ, αλλά εγώ προτιμώ να το αγοράσω (με το βάρος) από το τμήμα ντελικατέσσεν, οπότε θα με βοηθούσε να ξέρω περίπου πόσο να παραγγείλω. Ευχαριστώ!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.