Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Σπαγγέτι με μύδια και καλαμάρια


3
0


Μερίδες: 5
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 60 '
User Photo anthropomastoras anthropomast oras
Αν και χειμώνας... ένα μπουκάλι μοσχοφίλερο μπορεί να δώσει μια διαφορετική αύρα στο συγκεκριμένο πιάτο ακόμα και μέσα στις γιορτές ...
Ετικέτες:καλαμάρια, μύδια, λεμόνι, πιπεριά, σκόεδο, κατσαρόλα, μαιντανός Διατροφή:Χαμηλών λιπαρών
Κατηγορίες:Ζυμαρικά & Ρύζι / Ζυμαρικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (3 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1/2 κιλο καλαμάρια 
1 κιλό μύδια με το όστρακο 
1/4 κούπας λευκό ξηρό κρασί 
1 κουταλιά χυμό λεμονιού 
400 γρ. σπαγγέτι λιγκουίνι ή bavette με άρωμα πέστο ή πιπεριάς 
1/4 κούπας λάδι 
1 κόκκινη πιπεριά ζουλιέν 
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο 
1 κουταλάκι τριμμένες καυτερές πιπερίτσες 
ξύσμα 1 λεμονιού 
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
- Τρίψτε και καθαρίστε καλά τα μύδια. 
- Βάλτε σε κατσαρόλα το κρασί με το χυμό λεμονιού να βράσει, ρίξτε τα μύδια, σκεπάστε και σιγοβράστε τα 5', ν' ανοίξουν. 
- Βγάλτε τα με τρυπητή κουτάλα σ' ένα μπολ και φυλάξτε το ζουμί. 
- Σοτάρετε το σκόρδο και τις πιπεριές στο λάδι, να μαραθούν. 
- Προσθέστε τις πιπερίτσες, το ξύσμα λεμονιού, τα καλαμάρια και το ζουμί από τα μύδια. 
- Σιγοβράστε τα καλαμαράκια σκεπασμένα, ώσπου να μαλακώσουν. 
- Βράστε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό με 2 κουταλιές λάδι, στραγγίστε τα κι αδειάστε τα σε ζεστή πιατέλα. 
- Καθαρίστε τα μύδια και κρατήστε μερικά με το όστρακο για τη διακόσμηση της πιατέλας. 
- Ρίξτε κι ανακατέψτε τα μύδια μέσα στη σάλτσα με τα καλαμάρια κι αδειάστε τα επάνω στα μακαρόνια. 
- Σερβίρετέ τα αμέσως, πασπαλίζοντάς τα με το μαϊντανό και 2-3 κουταλιές λάδι.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.