Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Σπαγγέτι Μαρινάρα


2
0


Μερίδες: ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 40 '
User Photo FROUFROU FROUFROU

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΑΡΙΝΑΡΑ

 

 

 

Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ζυμαρικά & Ρύζι / Ζυμαρικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (2 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

 

Υλικά για δύο άτομα

10 μύδια κέλυφος φρέσκα

10 μύδια ψίχα φρέσκα

 

6 – 7 τεμάχια Καβουροδαγκάνες

6 τεμάχια Γαρίδα Νο 1

 

Υλικά για την σάλτσα

1 κούπα τσαγιού ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 – 4 σκελίδες σκόρδο

3 φύλλα δάφνης

3 – 4 γινωμένες ντομάτες

½ kg ψιλοκομμένες ντομάτες

Αλατοπίπερο

 

 

Πλένουμε καλά τις γαρίδες και τα μύδια,   τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για δέκα λεπτά

Κρατάμε το ζωμό των θαλασσινών, αφού προηγουμένως το έχουμε σουρώσει για φύγουν τυχόν κομμάτια από τα θαλασσινά που έχουμε βάλει.

Σε μια άλλη κατσαρόλα ετοιμάζουμε  την σάλτσα

Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, προσθέτουμε τις ντομάτες, την δάφνη, το αλατοπίπερο και σβήνουμε με ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί.

Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά και ρίχνουμε όλα τα θαλασσινά μες στη σάλτσα. Από το ζωμό των θαλασσινών που έχουμε κρατήσει ρίχνουμε 1 κουτάλα της σούπας μες στη σάλτσα μας , για να πάρει γεύση.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ζωμό των θαλασσινών, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη και αφού έχει βράσει , ρίχνουμε τα σπαγγέτι και τα αφήνουμε να βράσουν για λίγα λεπτά για να γίνουν al dente.

Ανακατεύουμε τα σπαγγέτι με την σάλτσα μας .

Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα σερβίρουμε.

Γαρνίρουμε με τις γαρίδες, τα μύδια, τις καβουροδαγκάνες και πασπαλίζουμε φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό

Σχόλια

User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2009-05-30 12:46:02
Μακαρονάδα με θαλασσινά! Ωραία!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.